Make – up trend: Zlatna senka za oči

19. Jun. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Trendovi   //   No Comment

zlatne oci06Zlatna senka odgovara svim tipovima tena, dakle i svetlo i tamno putim devojkama.

Zlatni makeup je prosto divan jer njime jednostavno možete dodati dašak glamura u svoj stil. Iako zlatna senka ne izlazi iz mode, ovog leta  je pravi hit. Zlatno je boja prave boginje, a savršeni zlatni makeup vašoj koži će dati  svetlucavi sjaj i istaknuti zdrav izgled lica. Osim toga, zlatno je bogata boja koja može transformisati i običan outfit u nešto šik i elegantno.

Velika prednost zlatnog makeupa je što odgovara svakom tonu kože, boji očiju i boji kose, pa može lepo naglasiti prirodnu lepotu. Ali ipak neka pravila postoje. Svetloj koži bolje će odgovarati svetlije zlatne nijanse (sve do žućkasto zlatnih nijansi), dok će maslinastom tenu  bolje odgovarati tamnije nijanse – sve do smeđkasto ili bronzano zlatnih nijansi. U pravilu, što je tamnija koža to bi nijansa zlatne senke trebala biti tamnija. Isto pravilo važi  i za boju očiju. Što su tamnije, tamnija zlatna senka sve bolje odgovara i ističe pogled. Danas zlatnih senki ima  u svim nijansama i ne bi trebao biti problem pronaći savršenu za vas.

 

Pa… kako onda najbolje naneti zlatnu senku:

Oči


zlatne oci03Nakon što ste nanele korektor i tečni puder na lice vreme je da se posvetite očima. Zlatno će naglasiti vaše oči, a oči će izgledati vedro i sjajno. Nanesite zlatnu senku na gornji kapak od unutrašnjeg ugla oka prema  spoljašnjem. Senku nanosite do iznad pregiba kapka i uglove sa kistom raspršite da budu skoro neprimetni. Uz obrvu nanesite mat senku boje kože ili neku nijansu između boje kože i svetlije (da vuče na belo, ali ne previše). Istu tu nijasnu senke nanesite i na unutrašnjii ugao oka i pomešajte ga sa zlatnom nijansom, tako da taj deo bude nešto svetliji, ali opet da ne bude jako primetno. Zavisno od vaše želje, donji kapak ili nemojte našminkati ili nanesite tu istu zlatnu senku ali  u tankom sloju. Na gornji kapak nanesite crni tuš za oči i završite sa najmanje dva sloja crne maskare.

 

Za večernji još naglašeniji makeup – nakon što ste naneli zlatnu senku na gornji i donji kapak, i svetliju senku uz obrvu i na unutrašnji deo oka, dodajte još tamnije senke (tamno zlatnu, zlatno-smeđkastu, zlatno-bronzanu) i to na prelaz gornjeg kapka, pa sa spoljašnje strane gornjeg i donjeg kapka. Sve boje senki pomešajte kako ne bi bilo grubih, vidljivih prelaza. Završite sa crnim tušem za oči i crnom maskarom.

juliangoldObrazi


Kako biste postigli onaj divan “poljubljeni suncem” izgled, svoj look možete dodatno začiniti dodavanjem malo zlatnog rumenila na obraze – ali ovo bolje odgovara preplanulom tenu.  Ako nemate zlatno rumenilo, možete ga  zameniti sa malo zlatne senke u prahu – nanesite ga na kist i obraze – ali pripazite da ne preterate.

 

Usne


d_238Za potpuni zlatni look možete naneti malo zlata i na usne (ne previše, jer i ovde vredi najvažnije pravilo – ako ste naglasili oči, usne su suptilne i obrnuto). Kada ste se odlučili za zlatni make up usne naglasite ružem boje kože ili blago rumenim ružem i na to nanesite sjaj za usne sa zlatnim sjajem. Usne možete naglasiti tako da na sredinu donje usne prstom natapkate malo zlatnog sjaja. Ovo će ih učiniti punijim.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka