MAKE-UP TRENDOVI: Mačkaste oči, debele obrve i vampirski look

17. Nov. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Make-up, Trendovi   //   No Comment

 

Najveći hit ove sezone su mačkaste oči, tamne nijanse senki za oči i jarkocrveni ruž, koji je apsolutni must have svake ženske torbice.

 

 

make-up trendovi zima2009Trendovi u šminkanju menjaju se svake sezone, a kako svaka sezona ima svoja pravila, treba pratiti najnovijie modne smernice, i to ne samo u odevanju, nego i u make-upu. Ono na šta pazimo svake sezone je da kozmetiku ne  koristimo tako da nam zamaskira lice do neprepoznatljivosti, nego da naglasi našu prirodnu lepotu.

Trendovi ove zime inspirisani su, raznim kozmetičkim idejama. Na modnim pistama ove godine preovladavaju modeli našminkani izrazito tamnim nijansama.

  • Mačkaste oči

Mačkaste oči su bile vodeći trend 2008. godine, koji se nastavlja i ove i zime, ali ovog puta u prilagođenom obliku. Kraj crne olovke ili eyelinera u spoljašnjem uglu oka ostaje ravan, više ne ide prema gore i ka napolje. Ovakav izgled, koji je najviše promovisan na reviji Abigail Lorick, lepo je kombinovan sa senkama crne, sive ili baršunaste teksture. Od modne piste do najnovijih kozmetičkih reklamnih kampanja, crni eyeliner pojačan crnom senkom i jarkocrvenim usnama dobitna je kombinacija. Od ostalih boja ove su sezone atraktivne i luksuzna zlatna i amber, zelena i siva, ali i tamne nijanse smeđe boje.

  • Gušće obrve naglašavaju oči

Debele, prirodne obrve ne izlaze iz mode poslednjih nekoliko sezona, pa tako su u trendu  i ove zime. Teže, deblje crne ili smeđe obrve čine nas mlađima, naglašavaju oči i produbljuju pogled, zbog čega ih je prigrlila većina žena koje drže do svog izgleda.

  • Crveno je apsolutni hit

Ove sezone su  u modi jači i kremastiji ruževi. Crna boja sa kapaka je prešla i na usne, pa daje ekstravagantan i sofisticiran izgled. Ako ste za oči odbrali tamniju nijansu, bilo bi dobro da na usne nanesete neku nežniju, poput ružičaste, ljubičaste ili boje fuksije, čime ćete skrenuti pažnju na zavodljivi pogled. Paleta poželjnih boja, što se triče ruževa i sjajeva za usne,  za ovu sezonu uključuje još i boju šljive ili crvenog vina, kao i sve ostale nijanse crvene boje.

  • Hidratantni puder

Iako sam napomenula da je hidratantni puder ove sezone nezaobilazan, sad obuhvatam kompletan make-up stajing lica, pa naravno i HD puder je tu. Naime, podloge za nanošenje kozmetike uglavnom se ne menjaju toliko često, ali ipak svaka nova sezona donosi nešto novo. Zimi preovladava matirani, puderasti izgled, koji je apsolutna suprotnost prolećnom izgledu. Ove zime zadržan je takav prirodniji izgled, uz nekoliko zimskih dodataka, poput tankog sloja pudera u prahu. Još jedna opcija je primena najnovije generacije pudera koji savršeno prianja u kožu, pa se čini kao da uopšte ni nemate šminke, dok istovremeno ispravlja sitne nepravilnosti na koži.

  • twilightVampirski look je in

Kao i svake sezone, glavno pravilo je da naglasite samo jedan deo lica, bilo da su to usne, oči ili obrazi. Ako na oči stavljate tamnije nijanse, na usne onda stavite svetlije i obrnuto. Crveni ruž je ove sezone apsolutni must  have svake ženske torbice, a same odlučite da li težite vampirskom izgledu, poput onog Kristen Stewart u filmu Sumrak (Twilight).

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka