Ženski prezervativ

2. Jun. 2010.   //   Autor:   //   Kontracepcija, Sex, Zdravlje   //   No Comment

Ženski prezervativ je pušten u prodaju devedesetih godina u većini evropskih zemalja kao i u SAD-u.

prezervativ-237x300Ovo novo sredstvo za kontracepciju takođe štiti i od seksualno prenosivih bolesti. Može se koristiti sa lubrikantom, a jedna od pogodnosti je i ta što ostaje na mestu dugo pre i posle odnosa.

Prezervativ namenjen ženama


Ženski prezervativ je u stvari jedna vrsta uvlake opremljnog savitljivim prstenom u svakom ekstremitetu. Unutrašnji prsten, sa zatvorene strane, služi za učvršćivanje i održavanje prezervativa. Spoljašnji prsten, koji je veći, prekriva spoljnje genitalne organe. Prezervativ je dugačak 170 mm, a širok 78 mm.  S obzirom da je od poliuretana, nežniji je od gumenog muškog prezervativa, ali u isto vreme i otporniji. Namenjen je za kratkotrajnu upotrebu.

Dokazano štiti


U Francuskoj je nedavno izvršeno ispitivanje kako bi se utvrdila sigurnost ovog proizvoda. Zenski prezervativ je prošao testove i pokazao se pouzdan u 99,2 % kontracepcija (ukoliko se upotrebljavao sistematično i ispravno), kao i protiv raznih virusa poput herpesa, hepatitisa B i side.

Slabo dostupan


Kako bi ga učinili dostupnim, proizvođači ga prodaju po relativno niskim cenama. Za sada je dostupan u velikom broju savetovališta za planiranje porodice i u tek desetak apoteka. Ženski prezervativ vam može prepisati i lekar.

Način upotrebe


Kako biste stavili ženski prezervativ, treba biti u opuštenoj pozi (sedenje, ležanje ili stajanje sa jednom nogom stavljenom na stolicu). Skidajući prezervativ, pokušajte da izbegnete da ga pocepate noktima ili prstenjem. Postavite zatim unutrašnji prsten između palca i kažiprsta i ubacite ga u vaginu što je dublje moguće. Potom stavite kažiprst u unutrašnjost prezervativa kako biste pogurali unutrašji prsten sve do kraja. Spoljašnji prsten mora ostati izvan vagine. Prezervativ je postavljen! Za vreme odnosa treba samo proveriti da penis dobro ulazi u prezervativ. Da biste ga izvadili treba okrenuti unutrašnji prsten kako biste ga zatvorili i sprečili spermu da iscuri.

zenski-kondomProizvođač navodi brojne prednosti ženskog prezervativa:

-          čvršći je od muškog prezervativa i samim tim manje podložan eventualnom cepanju

-          može se staviti mnogo pre odnosa (čak do nekoliko sati)  I na taj način ne prekidati predigru

-          produžava intimnost jer se ne mora ukloniti odmah nakon ejakuacije

-          pošto nije od gume ne izaziva alergiju

-          moguće je dodati sve vrste lubrikanata

Ovaj prezervativ nudi pogotovo ženama bolje upravljanje sredstvima za prevenciju, tako da zaštita više ne zavisi samo od muškog partnera. S praktične strane gledišta, obezbeđuje osećaj čistoće s obzirom da sperma ostaje u unutrašnjosti.

Malo škriputanja


Iako izgleda da su sve konzumatorke ovog proizvoda zadovoljne, nekoliko njih ističe par nepogodnosti. Tako je potrebno tri ili četiri puta provežbati pre nego što se stekne rutina lakog stavljanja ženskog prezervativa. Zato se savetuje da se sami izvežbate pre prve upotrebe. Proizvođač ističe da ovaj prezervativ mogu da koriste samo one žene koje su već imale seksualne odnose i koje dobro poznaju svoju anatomiju. Neke konzumatorke podvlače činjenicu da se ženski prezervativ može ponekad pokazati bučnim tokom odnosa…

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka