Ženski orgazam

19. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Ljubav, Sex   //   No Comment
Postoje žene koje nikada nisu iskusile orgazam. One bi trebale da što više pričaju sa svojim partnerom i da mu objasne šta ih najviše uzbuđuje jer samo tako, zajedničkim trudom, mogu postići obostrano zadovoljstvo. Takođe, trebale bi više poraditi na svojoj seksualnosti, vežbati i biti strpljive.

Da orgazam u mnogome zavisi i od genetike, dokazala je grupa američkih ginekologa i genetičara svojim nedavnim istraživanjima. Prema istraživanjima, svaka treća žena vrlo retko ili čak nikada nije doživela orgazam.

“Dokazano je da sposobnost doživljavanja orgazma ima značajnu genetsku komponentu. Mnoge žene koje sam lečila su mi potvrdile da su prilikom otvorenih razgovora sa majkama ili sestrama ustanovile da i one imaju slične probleme”, naglasila je seksolog, doktorica Laura Berman i dodala da čak 30% žena ima problema sa doživljavanjem orgazma, a 70% nije nikada ni bilo na dobrom putu da doživi vrhunac. Takođe tvrdi da verovatno ima žena koje apsolutno nikada to neće ni osetiti, ali naravno, to ne znači da one ne znaju uživati u seksu.

Za razliku od toga, rezultati jednog drugog istraživanja, pokazali su da su žene zadovoljne svojim seksualnim životom i da orgazam ne smatraju ključnim elementom koji mora biti zadovoljen.

Prosudite sami koliko vam je bitno da doživite svaki put vrhunac ili ne, ako vam je to jedna od bitnih stavki u životu poradite na njoj.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka