Najbolje i najgore frizure za svaki oblik lica

4. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Izabrani, Kosa, Lepota & Nega, Lifestyle, Selebriti   //   No Comment

Na temelju pogodaka i promašaja celebrityja procenite koja je frizura najbolja za vas

Kako se najbolje ošišati i koja frizura najbolje odgovara mojem obliku lica? Ovo su pitanja koja postavljaju mnoge žene. Kako bismo vam olakšali potragu donosimo najbolje i najgore frizure za pojedini oblik lica, i to na primeru svetski poznatih glumica i pevačica.

Okruglo lice: najbolje

Jednostavne linije sa što manje volumena sa strane, kao što je ovaj bob srednje dužine, najbolji je izbor za okruglo lice. Ova je frizura pun pogodak za Ginnifer Goodwin.

Okruglo lice: najgore

 

Razdeljak na sredini naglašava visoko čelo, a volumen sa strane obraza još više proširuje lice. Kelly Clarkson bi izgledala mršavije u licu sa više volumena na temenu.

Pravougaono lice: najbolje

 

Najpoznatije četvrtasto lice na svetu zna da joj najbolje odgovara meka i lepršava kosa sa volumenom samo na temenu. Kosa bi trebala biti ravna i ne bi trebala strogo uokvirivati lice jer će se samo naglasiti oštre konture lica.

Pravougaono lice: najgore

 

Teške i dugačke šiške previše naglašavaju četvrtast oblik lica. Još kad se ostatak kose zaveže u rep, lice Jessice Albe izgleda još četvrtastije i odvlači pažnju od prirodne lepote.

Ovalno lice: najbolje

 

Kad ste blagoslovljeni sa simetričnim ovalnim licem, trebali biste ga što više pokazivati. Jednostavna, a opet veoma ženstvena podignuta frizura Halle Berry svu pažnju usmerava na njeno prekrasno lice.

Ovalno lice: najgore

 

U poređenjui sa jednostavnom podignutom kosom, duga kosa koja uokviruje lice uspela je jedno od najljepših ovalnih lica na svetu učiniti običnim.

Srcoliko lice: najbolje

 

Srcoliko lice kakvo ima Christina Ricci može sa odgovarajućom frizurom, kao što je ovaj bob, izgledati kao pravo umetničko delo (jedino je prava šteta što je boja kose potpuno promašena). Šiške neka budu kraće, kako ne biste naglasili visoko čelo. Dužina boba neka bude do brade ili duža, bez volumena uz obraze.

Srcoliko lice: najgore

 

Osobe sa srcolikim licem trebale bi izbegavati frizure koje naglašavaju visoko čelo i otvaraju se sa strane, naglašavajući širinu lica. Na ovoj slici najviše pažnje odvlači čelo koje izgleda ogromno. Christina bi se trebala držati šiški.

Lice oblika dijamanta: najbolje

 

Lice oblika dijamanta je ovalno lice s “oštrim” uglovima. Gotovo svaka frizura odgovara uz ovakvo lice, no lagane šiške i nežne linije kose oko obraza odlična su suprotnost oštrim linijama lica. Ovaj bob je jedan od Rihanninih najboljih frizura.

Lice oblika dijamanta: najgore

 

Jedna od retkih frizura koje bi osobe s licem oblika dijamanta trebale izbegavati. Bolje je držati se jednostavnih, lepršavih stilova, i što dalje od volumena na vrhu i stranama.

Izduženo lice: najbolje

 

Izduženo lice je možda najizazovniji oblik lica kad je potrebno odabrati pravu frizuru. Kelly Rowland je ovde pogodila sa dugačkim šiškama začešljanim na stranu i volumenom sa strane, što je kreiralo iluziju punoće lica i smanjilo izduženost.

Izduženo lice: najgore

 

I dok šiške mogu odlično funkcionisati na izduženom licu, trebale bi biti mekane i po mogućnosti pod “uglom”, odnosno začešljane na stranu kako bi se stvorila iluzija zaokruženosti lica. Ravne šiške, pod “pravim uglom” i ravna kosa sa strana još je više izdužila lice Liv Tyler.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka