Prolećni trend – cat eye

10. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up, Moda, Trendovi, Tutorijali   //   No Comment

Ukoliko želite da budete u trendu ovog proleća odlučite se za šminku koja je svedenija i pastelnih boja. Za večernje izlaske, venčanja, poslovne ili maturske večeri predlažemo vam glamurozniju šminku sa naglaskom na oči, takozvani mačkasti ili “cat eye” make up.

Za mačkaste oči poput Anđeline Džoli neophodan vam je ajlajner (eyeliner). Koliko god vam korišćenje ajlajnera izgledalo komplikovano, jedino što vam stvarno treba je strpljenje i vežbanje pokreta. Sa ajlajnerom vaš make up izgledaće veoma chic i sexy a celom stajlingu daće misteriozniji izgled.

Ukoliko ste spremi za eksperimentisanje, pogledajte naš vodič za savršeni cat eye makeup.

 

    1. Neophodno vam je samostojeće ogledalo jer će vam trebati obe ruke. Da bi vam šminka bila savršena neophodno je da imate ujednačen ten. Nanesite puder na lice koji je po nijansi što približniji vašem tenu, a korektor na deo ispod i iznad očiju.
    2. U prodaji postoje dve vrste ajlajnera, olovka ili tečni ajlajner sa tankom ili sa sunđerastom, uglastom četkicom. Predlažemo vam da probate oba, tako ćete sami videti koji vam najviše odgovara. Ukoliko niste baš vični izvlačenju tankih linija odlučite se za olovku. Kasnije možete preće na tečni ajlajner.
    3. Koristite crnu olovku za oči koja je oštro zarezana. Držite oči otvorene tokom nanošenja ajlajera da bi ste videli kako izvlačite liniju.
    4. Povucite malo na gore spoljni deo gornjeg kapaka i krenite da izvlačite liniju. Počnite od spoljnjeg dela oka, polagano izvucite taknu crtu na gore, ka obrvama. Ne preterujte sa dužinom. Za prirodniji izgled izvucite tanku liniju, a ukoliko želite naglašeniji i dramatičniji izgled izvucite deblju i dužu liniju. Nastavite da nanosite olovku ili tečni ajlajner polako, što bliže trepavicama, ka unutrašnjem delu oka (video).
    5. Kad završite sa ajlajnerom, nanesite maskaru za na celu dužinu trepavica.
    6. Naglasite obrve olovkom za obrve. Za prirodniji izgled koristite nijansu koja odgovara boji vaših obrva ili nešto svetliju. Obrve senčite olovkom, kratkim potezima u smeru rasta obrva.

 

Zabavite se, vežbajte i eksperimentišite!

 

 

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka