Nanošenje ajlajnera

27. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up, Tutorijali   //   No Comment

Uz pomoć ajlajnera čak i najmanje oči mogu izgledati vizuelno veće. Ključ je u pravilnom nanošenju, ne biste želeli da linija izgleda previše tamno.

Podeliću sa vama  omiljene trikove sa ajlajnerom i onda vam dati uputstva kako da našminkate obično oko, smokey eyes, podebljano oko i mačije oko.

Klasičan način nanošenja ajlajnera je da povlačite liniju iz unutrašnjeg dela trepavica, pa nazad prema spoljašnjem u jednom potezu i u velikom luku.

Šminkanje običnog oka

Za ovaj trik trebaju vam mirne i stabilne ruke i rezultat bi trebao da bude vizuelno širi izgled očiju.
Bitno je da vam je oko čisto, bez maskare i senki. Nanesite tečni ajlajner na gornje trepavice. Nanosite ga skoro na  koren trepavica. Rezultat ne bi trebao da bude sama linija ajlajnera nego prirodna bujnost trepavica. I na kraju nanesite maskaru.

Ajlajner za svaki dan

Za svaki dan se preporučuje svetlija nijansa ajlajnera. Cilj je da  izgled bude što prirodniji. Crni ajlajner ostavite za večernji look. Treba vam tečni ajlajner ili crna olovka, senka i četkica za nanošenje ajlajnera.

Korak 1: Povucite kapak, i nanesite ajlajner krećući od spoljašnjeg ugla oka, prekidajući liniju 2-3 puta. Koristite kratke poteze linija i nanosite ajlajner blizu linije trepavica. Ako želite veći dramatični look, zadnja linija neka  vam bude tanja na kraju oka.

Korak 2: Sačekajte da se ajlajner dobro osuši, zatim koristeći četkicu nanesite senku na kapak, stavljajući je i preko ajlajnera. Na kraju štapićem za uši obrišite eventualne greške.

Savet: Ako želite širi oblik očiju trag unutrašnjeg dela oka uokvirite sa belom olovkom.

Smokey eyes

Možda se ne traži novi trend šminkanja očiju od kada je aktuelan smokey eyes. Uklapa se u svaku odevnu kombinaciju, ali ipak ključ svega je dobro uklopiti boje, ipak ne želite da vam ostali make up odskače od boje očiju.
Korak 1: Držeći kapak nanesite crnu olovku od unutrašnjeg ugla ka spoljašnjem uglu. Izvlačite kratke linije po samom korenu trepavica i pripazite da vam srednji deo oka bude u tanjoj liniji nego uglovi očiju.

Korak 2: Koristite vatu ili četkicu i malo razmažite nanetu olovku.

Korak 3: Umočite četkicu u senku i prvo je nanesite na deo gde ste stavljali olovku ne pritiskajući mnogo, zatim oduvajte ostatak sa četkice i nanesite na preostali deo kapka. Ne zaboravite: Tajna dobrog smokey eye izgleda je sloj crne linije i preko njega obavezno senka.

 

Podebljano oko

Ovo je dobar izbor za večernji izlazak. Koristiite tečni ajlajner,a izbegavajte olovku za oči.

Korak 1: Držeći kapak izvucite jednu liniju do sredine oka ka spoljašnjem uglu.

Korak 2: Zatim izvucite i drugu tanju liniju od unutrašnjeg ugla do početka prve linije.

Savet: Ako imate malo spuštene kapke izbegavajte da vam linija ide skroz do unutrašnjeg ugla oka.

Mačije oko

Korak 1: Iscrtajte tečnim ajlajnerom tačkice što je bliže moguće liniji trepavica. Povucite jednu liniju od početka do kraja oka, a zadnji deo linije blago povucite ka gore.

Korak 2: Držeći donji deo oka crnom olovkom povucite liniju od zenice pa do kraja, izostavljajući ugao unutrašnjeg dela oka.

Korak 3: Maskara je obavezna, a senku možete staviti ako želite, nije obavezna.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka