Šeširi i kape za dugo, toplo leto…

17. Jul. 2010.   //   Autor:   //   Moda, Nega tela, Sunčanje, Trendovi, Zdravlje   //   No Comment

Nema modela, boje, materijala i uzorka koji nije ove godine prihvatljiv.
„Kapa glavu čuva“ jedna je od najpoznatijih uzrečica koje postoje. Kako vam kapa čuva glavu zimi od hladnoće, tako vam ju leti čuva od prejakog sunca i vrućine. Na žalost većina nas nosi kape samo u situacijama kada se sunčamo na plaži ili znamo da ćemo duže vreme boraviti na suncu, no mali broj nosi kape prilikom svakog izlaganja suncu.


Ne trebamo ponavljati koliko je sunčevo zračenje jako i koliko nam je potrebna zaštita, a kapa je jedan od ključnih predmeta koji će vam omogućiti zaštitu.
Na sreću, ove godine letnje kape i šeširići su ponovno u modi! Nema modela, boje, materijala i uzorka koji ove godine nije prihvatljiv. Na vama je da odaberete kapu ili šešir koji vam se najviše sviđa i koji vam najbolje pristaje.


Elegantni šeširi za sunce

 


Postoji određena sofisticiranost u šeširima širokog oboda sa šarenom maramom koja nestašno leprša na vetru, pa vas nitko neće kriviti ako ćete se osećati baš kao mlada Audrey Hepburn.
Ti šeširi savršeni su za duži boravak na suncu, jer vam štite glavu, oči i celo lice od direktnog sunca.
Takođe, oni vam daju određenu dozu elegancije, pa makar na sebi imali pocepane farmerke. Možete ga nositi sa gotovo bilo kojom odećom. Takav šešir najlepše stoji ženama s dugom kosom, mada to ne treba biti pravilo.


Šeširić s uskim obodom

 


Slamnati šeširići, ma kakav model bio, najudobniji su za letnje dane. S obzirom da su od prirodnog materijala ugodni su za nošenje, vrlo su prozračni i lagani, što je vrlo važno za vreme velikih vrućina. Osim toga ove godine svaki vlasnik takvog šeširića izgledaće više nego „cool“. Može se reći da se radi o muškim modelima šešira, koje su žene prisvojile i dodale im brojne zgodne „ženske“ detalje. Jako dobro izgledaju na ženama i s kratkom, i dužom kosom, a na vama je da samo odaberete tačan model, boju i uzorak. Kada ga nabavite nećete više želeti izaći bez njega.


„Kantica“ šeširić

 


Neki ih zovu još ribarskim šeširićima, no naziv je manje bitan. Ono što je važno je da se radi o preslatkim, najčešće platnenim šeširićima, s malo širim ili užim obodom. Varijacija tih modela i uzoraka je bezbroj.
Savršeni su za plažu, neće se dogoditi nikakva šteta ako se namoče u vodi, a možete ih oprati s odećom na nižim temperaturama. U tom šeširiću svi izgledaju mlađe.

Kaubojski šešir

 


Šešir za samo one prave „kulerke“ koje žele i znaju kako privući pažnju. Verujte s kaubojskim šeširom nećete nigde proći nezapaženo, a ako se s njim pojavite na nekom od letnjih partija, mnogi ljudi će želeti da vam ga skinu s glave i isprobaju. Najugodniji će vam biti slamnati kaubojski šeširić, no ako nađete lep platneni model, nemojte propustiti da ga kupite.

Vojničke kape


Može se reći da je jedan od modela vojnički kapa „isfurao“ Fidel Castro, a što je najzanimljivije, jako dobro stoje i muškarcima i ženama. Za one večito sportske žene, koje vole kratke pantalonice, široku sportsku odeću, maslinaste i pastelne boje, ovo je pravi izbor. Jako dobro stoje ženama s kraćom kosom ili onima koje vole da nose niski repić.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka