10 najpopularnijih frizura svih vremena

26. Aug. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Lifestyle, Selebriti, Trendovi   //   No Comment

Frizure koje su izazvale pravu pomamu u svoje doba, a neke ipak nikad nisu izašle iz mode…

Nije nikakva tajna da većina nas inspiraciju za modne trendove i opšte reč trendove koji se tiču lepote – šminke i frizura, pronalazi u svetski poznatim zvezdama. Većina nas je pre ili kasnije “poklekla” i otišla frizeru sa slikom neke glumice i pevačice i zatražila isto takvu “zurkicu”.

Frizure su se menjale kroz godine i moglo se tu videti svega i svačega, ali neke će se pamtiti večno. To su frizure koje su izazvale pravu pomamu u svoje doba, a neke pak nikad nisu niti izašle iz mode. Pa pogledajmo koje su to najpopularnije frizure svih vremena…

 

1Fenirana frizura Farrah Fawcett

Originalni Charliejevi anđeli i plavuša Farrah Fawcett napravili su pravu pometnju među ženama u sedamdesetima. Okrugle četke za kosu i fenovi verovatno se nikada nisu prodavali kao onda. I, iako su sedamdesete prošle, ova stepenasta, bujna frizura još uvek ima horde svojih sledbenika.

 

 


2Jenniferina “Rachel” frizura

Kad smo kod stepenasto ošišane kose nikako se ne može zaobići “Rachel” frizura koju je Jennifer Aniston u devedesetima predstavila u popularnoj seriji “Prijatelji”. Od onda do danas milionama i milionima žena delom sveta isprobale su ovu frizuru. Petnaestak godina kasnije u frizerskim salonima ovakav način šišanja još uvek je tražen, što ga čini jednim od najpopularnijih svih vremena.

 

“Shag” frizura Meg Ryan

3Meg Ryan karijeru je napravila na ulogama luckastih, ali i slatkih, i seksi devojaka – a sve one imale su razbarušenu, “upravo sam se ustala iz kreveta i nije mi se dalo previše češljati” kosu. Glavni adut “shag” frizure su šiške – duže sa strane i kraće u sredini, a dužina kose nije ni kratka niti dugačka. Iako je prisutna još od sedamdesetih, pravu popularnost shag frizura stekla je tek na glavi Meg Ryan, a  ni danas nije izgubila na popularnosti.

 

4Bob Anne Wintour

Bob je zaista jedna od najpopularnijih frizura svih vremena, i tu mislimo na celu istoriju čovečanstva. Nosila ga je i Kleopatra. Prisetimo se i dvadesetih godina prošlog veka… I u današnje vreme bob je stalno “in”, a ako govorimo o osobama za koje je ova frizura karakteristična – prva je Anna Wintour, urednica Voguea i najmoćnija osoba u modnoj industriji (i šire). Ona ovu frizuru nosi otkako je zakoračila pod reflektore javnosti jer zna kako je ovo savršena frizura za sofisticirane i samopouzdane žene koje znaju šta žele.

 


5Klasična frizura princeze Diane

Za vreme svog kratkog i tragičnog života, Lady Di je dosegnula vrhunac elegancije. Bila je modna ikona koju su svi obožavali, pa tako i njenu prepoznatljivu kratko ošišanu frizuru. Ovaj klasičan look posebno je bio popularan u devedesetima među poslovnim ženama, a popularan je i danas.

 


6Asimetrični paž Victorije Beckham

Kad je Victoria napustila Spice girls, odlučila je za početak poraditi na sebi. Izgubila je višak kilograma (možda i previše), a ošišala je i kosu pa se nakon toga katapultirala u modnu ikonu. Njena asimetrično ošišana kosa postala je veliki hit koji su kopirali milione žena, ali i mnoge poznate svetske zvezde.

 

 

 

7Uvrnuti vrhovi Mary i Michelle

Frizura sa vrhovima isfeniranima prema napolje popularna je još od sedamdesetih godina. Tada ih je proslavila kultna američka glumica Mary Tyler Moore. Od onda do danas frizura je prošla kroz manje modifikacije, a ponovo je u pažnju javnosti došla sa suprugom američkog predsednika Michelle Obamom. Slojevito ošišana kosa u ležernu, a opet elegantnu frizuru je za sva vremena.

 

8Marilyne plave kovrdže

U istoriji farbanja kose ni jedna plavuša nije bila toliko poznata i popularna kao Marilyn Monroe. Ona možda nije imala prva ovu boju i frizuru, ali  je definitivno najbolje znala nositi i plasirala ju među najpoznatije frizure svih vremena. Ako imate hrabrosti biti ovakva plavuša, znajte da ovakav stil garantuje seksipil.

 

9Pixie frizura Mie Farrow

Godine 1968. kada je Vidal Sasson Miu Farrow ovako ekstremno ošišao za film Rosemary’s Baby, hiljade žena pohrlilo je u salone kako bi se rešile vi

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka