Kako odabrati najbolju kremu za lice?

25. Aug. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Nega tela   //   No Comment

Imate li poteškoća u pronalaženju pravog proizvoda za negu kože vašeg lica? Pre nego što uložite bogatstvo u neki skupi proizvod, uvek je dobro znati kako izabrati idealnu kremu za lice. Postoje stotine krema za lice na tržištu, a svaka od njih je posebno dizajnirana za potrebe svakog tipa kože. 
Iako se čini lako, biranje prave kreme za lice nije jednostavan zadatak za mnoge žene. Danas postoji mnogo vrhunskih proizvoda za negu kože na tržištu i pronalaženje savršenog definitivno nije jednostavno. Možete pronaći različite formule razne sastojke i metode za korišćenje odabranih proizvoda.

Neke kreme za lice su dizajnirane za lečenje i sprečavanje bora ili za zaštitu vaše kože od oštećenja na suncu, dok su druge jednostavno stvorene da bi pružile vašoj koži odgovarajuću vlažnost. Međutim, biranje najboljeg proizvoda za vaše lice zavisi o poznavanju tipa kože i individualnim potrebama vaše kože. Prilikom kupovine kreme za lice, tražite prirodne proizvode, koji sadrže razne vitamine, minerale i kolagen. Nastavite čitati i saznajte što je najbolje za vašu kožu da je održava zdravom, blistavom i da izgleda fantastično svaki dan.


Saznajte tip svoje kože


Kao što verovatno već znate, postoje četiri glavna tipa kože: normalna, masna, suva, mešovita, i kao peta dodatna kategorija, osetljiva koža. Ipak, mnoge žene primećuju promene u svojem tipu kože u ekstremnim vremenskim promenama i hormonskim promenama. Pogledajmo glavna obeležja svakog tipa kože:


Normalna koža
Normalna koža je gipka i meka, s jedva vidljivim, malim porama. Ako spadate u ovu kategoriju, smatrajte se sretnim, jer normalna koža obično nema bubuljica i akni. U ovom slučaju, možete izabrati gotovo bilo koju kremu za lice koja je namenjena normalnoj koži kako bi joj osigurali maksimalnu zaštitu. Kako bi osigurala besprekorno lice, sledite dnevnu rutinu nege kože, koja se sastoji od čišćenja, toniranja i hidratacije.

Masna koža

Nakon čišćenja lica, masna koža čini se savršenim tipom tena, iako nekoliko sati kasnije vaše lice postaje masno. Masnu kožu  karakterišu vidljive pore, mitiseri i bubuljicei. Kako bi održali lepu kožu, čistite lice dva puta dnevno, i odaberite kremu za lice na bazi vode.

Suva koža

Suva koža je upravo suprotna od masne kože. Osobe sa suvom kožom su sklonije finim linijama i borama na području oko očiju i usta. Ako spadate u ovu kategoriju, nakon čišćenja lica, vaša koža postaje suva, napeta i dehidrirana. Kod odabira kreme za lice, odlučite se za hranjivu ili hidratantnu formulu koja odmah rešava probleme suve kože.

Mešovita koža

Mešovitu kožu karakteriše masni delovi lica uglavnom na području kritične T-zone, kao što je čelo, nos i brada,i suvoća na ostatku lica. Ako imate mešovitu kožu, obratite pažnju na negu lica jer područja suve i masne kože treba tretirati lagano. Toner treba koristiti samo za masne delove, a hidratantnu kremu posebno na suvim delovima.

Osetljiva koža

Osetljivu kožu obično karakterišu očite kapilare i mekan, nežan ten. Sklona je iritacijama, alergijskim reakcijama i proširenim kapilarima. Zato, osetljiva koža treba proizvode za negu kože koji se temelje na prirodnim sastojcima. Uvek testirajte odabranu kremu za lice ili bilo koji drugi proizvod na malom području, da vidite da li je sigurno koristiti ga na svojoj koži.
Nakon što ste saznali koji tip kože imate, odlučite koja je krema posebno dizajnirana za potrebe vaše kože. Pridajte svojoj koži negu i pažnju, kako bi zadržali njen zdrav, mladalačkii i blistav izgled.



Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka