Šta vaš parfem govori o vama?

23. Aug. 2010.   //   Autor:   //   Kozmetika, Lepota & Nega, Parfemi, Zanimljivosti   //   No Comment

Kad kupuješ novu bočicu parfema, najvažnije je voditi računa o svojim godinama, ličnosti, prilici i vremenu kada ćeš ga nositi. Imaj na umu da parfem puno govori.
Dobro pogođen odabir parfema može delovati umirujuće, dok onaj loše pogođen može delovati mučno ne samo na druge, nego i na tebe.


Parfem je vrlo ličan i deo je jedinstvenog stila, jednako kao i odeća i modni dodaci. Iako ti se čini da testiranje parfema ujutro nije nimalo ugodno iskustvo, stručnjaci kažu da je parfem najbolje isprobavati kada je koža čista i sveža. Isprobati ga treba baš uvek na koži, a ne na komadiću papira zato što sastojci parfema reaguju s uljima na našoj koži i zbog toga svaki parfema miriše malo drukčije na različitim osobama. Kako će određeni parfemi mirisati na tvojoj koži, ne možeš znati nakon dve sekunde nakon što se poprskaš, već nakon nekoliko sati. Nikad nemoj trljati zapešća kod nanošenja parfema, jer će se tako osetljive molekule mirisa oštetiti.
Pronalaženje idealnog parfema zbog toga zaista može biti komplikovan poduhvat, koji će trajati godinama jer se ukusi menjaju s godinama, hormonima, vremenom, ali i prehranom. Najvažnije je da ga ne kupuješ zato što je lepo mirisao na nekome drugom, već zato što se ti ugodno osećaš dok ga nosiš.
Svežiji parfemi bolje stoje mladim devojkama i oni se uopšteno nose tokom dana. Jaki, teški parfemi bolje pristaju starijim damama što ne znači da su loš izbor za večernje izlaske. Neki naučnici zaključili su da izbor parfema uveliko ovisi o tome kakve boje ta osoba voli. Ljudi koji više vole jake boje poput roze, narančaste i žute više naginju cvetnim i voćnim mirisima, dok oni koji se radije odlučuju za bogate boje poput crvene, zelene ili ljubičaste, više vole tople i orijentalne parfeme. Isto tako, veruje se da na izbor parfema kod mladih devojaka velik uticaj ima izgled flašice, ime parfema ili osoba koja ga reklamira. Brinete više vole toplije mirise poput cimeta i vanilije, dok plavuše “padaju” na cvetne mirise. Sportski tipovi vole jednostavne mirise, po mogućnosti s citrusnim mirisom.


Ženstvena devojka

To su devojke koje svet promatraju kroz ružičaste naočare, vole ružičastu boju i sve vezano uz romantiku. Njihov stil je ženstven, prepun cvetića i krojeva koji laskaju figuri, no svejedno elegantan i mladenački. Padaju na prave džentlmene koji će pridržati kaput, otvoriti vrata i obasipati ih pažnjom. Zato vole cvetne ženstvene parfeme koji odražavaju njihovu ličnost. Idealan su izbor parfemi koji u sebi imaju note vodenog irisa, narandžinog cveta i ruže. Pristaju im i note jasmina, orhideje i ljubičice, a eleganciju će postići sa slatkom belom peonijom, gardenijom i frezijom.
Idealni parfemi: Chanelov No.22, LAMB, Darling (Kylie Minogue)


Prepuna energije

U ovu kategoriju spadaju energične i optimistična devojke avanturističkog duha. Svaki dan žele proživeti do maksimuma i svojim optimizmom i zaraznom energijom oduševljavaju sve oko sebe. Ništa im nije teško, sve dok se dobro zabavljaju. Za njih su kao stvoreni parfemi koji su baš poput i njih samih, puni života. Zato biraju parfeme koji u sebi imaju svežu voćnu notu grejpa, mandarine, limuna, limete, borovnice.
Idealni parfemi: Clinique Happy, DKNY Red Delicious (Donna Karan), Diorella (Christian Dior), Eden (Cacharel), Fantasy (Britney Spears), Glow (Jennifer Lopez), Laguna (Salvador Dali), Love At First Glow (Jennifer Lopez), Miss Dior (Christian Dior)

 

S glavom u oblacima


To su hippie devojke 21. veka i ponose se time. Vole se opuštati u prijatnom društvu slušajući cool muziku, a u isto vreme mami ih zov divljine. Ako ih loše vreme zaustavi u planovima za šetnju, utehu će potražiti u jogi kod kuće. Otvorena su duha, emotivne, a njihova senzualna strana jako je naglašena. Za njih su stvoreni ‘zeleni’ parfemi koji su napravljeni od prirodnih ulja iz listova biljki, a idealni su u kombinaciji s mirisom zumbula ili ruže. Ne bi bilo loše probati ni dublje drvenaste note, poput hrasta i jantar, začinjenog duhana, papra, pačulija, vanilije i cimeta.
Idealni parfemi: Green Tea (Elizabeth Arden), Sensi (Giorgio Armani), Still (Jennifer Lopez), Diesel Green Feminine, Gucci Envy Me


Lepotica s plaže


To su morske sirene koje obožavaju more i vodu, od njenih tajanstvenih dubina do peščanih plaža. Omiljeni plavi svet daje im potrebnu energiju, ali u njemu pronalaze i željeno smirenje. Za njih su zato kao stvoreni parfemi u kojima se spaja čista jednostavnost i svežina vode. Najbolje je kombinovati elemente mora s ljubavi prema plažama i pronaći idealan parfem koji će u sebi imati notu kokosa ili svežinu krastavca.

 

Idealni parfemi: The Dreamy Island (Michael Kors), Ralph Cool (Ralph Lauren)

Senzualna dama


Strastvene su, obožavaju putovanja, a egzotične destinacije ono su o čemu maštaju. Zrače samopouzdanjem i senzualnošću i prave su zavodnice. Za njih su kao stvoreni jaki, upečatljivi, parfemi kojima zavode sve u blizini. Njihov parfem mora biti strastven i očaravajući, ali svejedno dovoljno nežan. Zato se preporučuju parfemi s drvenastim notama, začinskim orijentalnim mirisima i toplim notama kao što su kedar, sandalovina, jantar i mošus, ali i začinjeni slatkim iznenađenjima poput vanilije, cimeta, karamele, narandžinog cveta.

Idealni parfemi: Brit (Burberry), Coco Mademoiselle Chanel, Attraction (Lancome), Burberry Touch, Chloe, Contradiction (Calvin Klein), Live (Jennifer Lopez), Poison (Christian Dior), Sicily (Dolce & Gabbana), Very Irresistible (Givenchy), Hugo Deep Red

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka