Rešite problem uraslih dlačica

17. Dec. 2010.   //   Autor:   //   Depilacija, Nega tela   //   No Comment

Urasle dlake su čest problem, naročito ako dugo vremena koristite istu metodu depilacije. Najbolje je povremeno promeniti način na koji se depilirate.
Ukoliko već imate urasle dlačice probajte sa pilingom koji bi trebao da ih izvuče. Pomešajte maslinovo ulje i šecer. Trljajte kožu dok se balgo ne zacrveni. Možete uraditi piling i tako što ćete na mokru kožu trljati morsku so.
Nakon pilinga najbolje je koristiti neku mast namenjenu uraslim dlačicama. Konjska mast izvlači dlačice na površinu ali ima neprijatan miris. Flogocid ima prijatniji miris. Obe masti se koriste kod zapaljenja i oštećenja kože i delotvorene su kod uraslih dlaka i bubuljičica koje one stvaraju. Stavite mast na mesto gde vam je urasla dlaka i nalepite hanzaplast. Za istu svrhu može se koristiti i didermal mast. Ove masti ne treba da se koriste stalno već 7 do 10 dana.
Ukoliko vam se koža iritira nakon depilacije koristite hipermangan. On je u vidu zrnaca ljubičaste boje i razblažuje se u vodi. Služi  za dezinfekciju i protiv upala, isušuje bubuljice i ranice prilično brzo .