Odaberite pravi parfem

21. Jan. 2011.   //   Autor:   //   Parfemi   //   No Comment

Izbegnite situaciju da date dosta para za parfem za koji ćete kasnije shvatiti da vam se ne sviđa ili da ne odgovara vašoj koži. To što vam se svideo na nekom drugom ne znači da će imati isti miris i na vašoj koži. Obavezno probajte parfem.
Najbolje je kupovati parfem ujutro jer vam je tada čulo mirisa mnogo oštrije. Kada idete u kupovinu parfema,nemojte da stavljate parfem kod kuće kako biste mogli da osetite pravi miris parfema koji probate. Nemojte da mirišete parfem sa kartona jer tako neće mirisati na vama. Parfem isprobajte na zglobu ruke. Već posle trećeg parfema nećete moći da osetite naredne jer će vam se mešati mirisi. Tako da mirisanje mnogo parfema nema svrhe. Nemojte odmah da kupujete parfem. Probajte ga sledeći dan kako biste se uverili da vam se sviđa jer mirisi mogu da vam se pomešaju ukoliko ste već probali neki. Parfeme ne treba isprobavati odmah nakon jela kao i za vreme menstruacije.
Pored toga što birate parfem po tome da li vam se sviđa miris obratite pažnju i za koje doba ga uzimate. Dnevni parfemi su sa svežim i laganim notama kao i voćni. Za veče birajte orijentalne,težeg mirisa koji uglavnom u sastavu imaju mošus. Takođe ih možete razlikovati i po boji jer dnevni mirisi su uglavnom svetlijih boja,cvetni su često ružičaste ili pink boje. Večernji su tamno plave boje ili braon. Često providni parfemi mirišu ‘sveže’.