Pakovanja za kosu – koristite ih pravilno

21. Jan. 2011.   //   Autor:   //   Kosa, Nega tela   //   No Comment

Najbolji način da oporavite svoju kosu je pakovonje. Postoje mnoga prirodna i kupovna pakovanja za sve tipove kose.  Pružite svojoj kosi povremeno i pakovanje kose kod frizera jer oni imaju profesionalna pakovanja koja se ne nalaze u maloprodaji, a koja su koncentrovanija i imaju brži efekat.Veoma je bitno da ih pravilno koristite kako bi iz njih izvukli najbolje.
Znamo da je bitna razlika između prirodnih pakovanja koje pravimo kod kuće i kupovnih u tome što prirodna pakovanja stavljamo na suvu,a kupovna na mokru kosu. Bilo koje pakovanje da koristite,obavezno peškirom prosušite kosu (ukoliko je kupovno) pa tek onda nanesite pakovanje. Ako vas ne mrzi,stavite kesu na glavu ili foliju i malo je zagrejte fenom jer će tako pakovanje bolje da deluje.

Ne stavljajte pakovanje na koren kose jer će vam se koren brzo umastiti i ne treba tek izraslu zdravu kosu tretirati hemikalijama. To se naročito odnosi na kupovna pakovanja za kosu. Obavezno ih dobro isperite. Ako ne isperete temeljno nećete dodatno nahraniti kosu već će vam se kosa samo dodatno umastiti.
Pakovanja se preporučuju 1-2 nedeljno,a kod tretirane kose je najbolje da ga koristite tokom svakog pranja umesto balsama.