Nail trend 2011-te – ispucani, "krakle" lak za nokte

3. Feb. 2011.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nokti   //   No Comment

lakDosta vam je običnih lakova za nokte i definitivno želite nešto novo, neki zanimljiv i moderan dizajn? Ako je tako, onda možete isprobati trend koji od kraja prošle godine ima sve veću popularnost – “ispucani” lak za nokte, koji proizvođači originalno nazivaju crackle, crash, shatered ili graffiti.

Čini se da nail art dizajn sve više širi svoje granice i danas ne postoji doslovno ništa što ne možete učiniti kada je u pitanju nail art. A jedan od najnovijih trendova koji dobija na popularnost je “krakle” nail art. Ova tehnika koristi poseban lak za nokte koji daje ispucan/išarani efekt – otprilike kao i kod predmeta ukrašenih decoupage tehnikom. Rezultat je potpuno divlji i moderan nail art, a kombinacije koje se mogu postići beskrajne.
Ovi inovativni lakovi dolaze u mnogo boja, no najčešće se koriste bela i crna. Oni se mogu koristiti kao gornji sloj za bilo koju nijansu lakova, a rezultati su svaki put jedinstveni bez obzira na boje. Od mekih pastel boja do šljokastih nijansi ili mat lakova, sve je moguće s ovom vrstom nail arta i što je najvažnije – veoma je jednostavno i nije vam potrebna “umetnička crta” kako biste sami napravili zanimljivu umetnost na noktima.

 

Gde se mogu nabaviti ovi lakovi?

Sve više velikih i poznatijih proizvođača ili je izdalo ovu vrstu lakova ili će ona uskoro stići. Kod nas se svuda može pronaći Alešandrov Go Magic Royal Crash Nail Polish Set u zlatnoj ili srebrnoj varijanti (doduše lak za gornji sloj je crne boje, pa ga možete koristiti i na bilo kojem drugom laku koji već imate kod kuće). Što se ostalih tiče IsaDora ima svoj Graffiti nails, svoje “kolekcije imaju i O.P.I i Ćina Glaze, a tu je i P2 crackling top coat.
Serena Williams je pomogla stvoriti neverovatan “dvojac” lakova za nokte za O.P.I – Glam Slam kolekciju za nokte koja do sada predstavlja zelenu bazu i gornji ispucani crni lak. U pripremi su još tri nove nijanse. I Katy Perry se takođe udružila s firmom O.P.I i kreirala vlastitu liniju lakova za nokte koja takođe sadrži crni krakle lak. Crvena, zelena, tirkizna, bela, roza i žuta samo su neke od baznih boja koje možete koristiti kako biste najbolje istakli krakle efekt.

 

Kako se nanosi ovaj lak?


Veoma jednostavno. Prvo nanesite bazni lak, dakle boju koju želite da se vidi ispod pukotina. Pričekajte da se lak dobro osuši, a nakon toga gore nanesite krakle lak. Njega ćete morati dosta brzo naneti jer se jako brzo suši. Što ga u debljem sloju nesete to će biti veće ispucale površine. Čim taj lak nanesete već nakon nekoliko sekundi videćete kako se formiraju ispucani oblici. Na kraju možete naneti još gornji prozirni lak za sjaj. I to je sva mudrost.
Ako na jednostavan način želite stvoriti interesantan, otkačeni nail art – onda svakako morate ovo isprobati. Veština koja je potrebna za stvaranje ovog looka na noktima je stvarno minimalna – ako znate obično nalakirati noke, onda ćete moći i ovo. Sada još samo morate nabaviti taj lak i baciti se na kombinovanje svojih omiljenih boja i lakova za neobični nail art koji će svakako privući pozitivnu pažnju.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka