Najpopularniji modni trendovi za proleće /leto

19. Feb. 2011.   //   Autor:   //   Moda, Obuća, Odeća, Trendovi   //   No Comment

Ove sezone, s obzirom na raznovrsnost modnih trendova, svako će pronaći ponešto za svoj ukus

Proleće već polako dolazi i donosi nam željno očekivanu slobodu kroz fluidne, providne tkanine i razigrane boje. Ako želite držati korak s trendovima, bacite pogled na ovih 10 modnih favorita za proleće/leto 2011. i u njima pronađite sopstveno nadahnuće.
Moda se menja sa svakom sezonom, a ovo proleće donosi mnogo lepih trendova prikladnih svakoj ličnosti i stilu, od jarkih, uočljivih boja i cvetnih printeva do nevine bele i senzualne boje kože, od džinsa do providnih, laganih materijala. Spremite se na sezonu punu modnih različitosti!

 

Bela košulja

Bela košulja uvek je in, ali ovog proleća biće jako popularna i postaće jedan od   ključnih elemenata u našim ormarima. Ssvestran i praktičan, ovaj jednostavni komad odeće odiše stilom i elegancijom i omogućava vam da kombinujete najrazličitije odevne predmete bilo da se radi o nečem casual i bez napora, ili, naprotiv nečemu svečanom i sofisticiranom. Za topliju sezonu, bela košulja je uočena kod DKNY, Caroline Herrere u prilično šik verziji, stilski kod Dereka Lama, i opuštena kod Michaela Korsa.

 

Cvetni printevi


Nadolazeća sezona temelji se na romantičnim i boemskim odevnim predmetima. Stoga, za sve ljubitelje printeva proleće/leto 2011. donosi  široku paletu cvetnih printeva. Cveće može biti veliko ili malo, gusto ili tek tu i tamo nabacano… Inspiraciju pronađite u modelima Nanette Lepore, Chanela, D&G i Loewea.

2011 prolece01

 

 

Široke pantalone iz sedamdesetih

Povratak sedamdesetih jedan je od najpopularnijih trendova za ovo proleće i leto i to ne treba zanemariti. Postoje kolekcije, kao što su Marc Jacobsova ili Tom Fordova, koje predlažu siluete koje će nas odvesti nazad u to određeno modno doba. Moderne i šik,  pantalone sa širokim nogavicama donose drugačiju, posebniju vibraciju koja odiše ženstvenošću i sofisticiranošću.

 

Maksi haljina


Dobro poznata maksi haljina postala je omiljena ne samo za ovu specifičnu sezonu, jer je udobna i svestrana. A ovo proleće i leto neće moći proći bez nje. Providna, casual sa različitim uzorcima ili naprotiv vrlo glamurozna, maksi haljina ponovo će biti jedan od najpopularnijih odevnih predmeta. Tačkaste su kod Dereka Lama i Carlosa Miele, ženstvene kod Betsey Johnson, elegantne i šik kod Badgley Mischke, i prilično neobične crne varijante kod Dsquared2, Gianfranco Ferre i Etra…

2011 prolece02

 

Platforme

Treba spomenuti da za proleće/leto 2011. govorimo o krajnostima kada su u pitanju platforme. Međutim, ne biste trebali brinuti jer su one obično vrlo udobne, ali i vrlo svestrane i univerzalno laskave. Od vrtoglave visine (Barbara Bui, Charles Anastase) i jednostavnih stilova (Ports 1961, Marc by Marc Jacobs, Donna Karan) do koketne, pomalo kičaste verzije (D & G, Wunderkind, Christian Dior, Blugirl) i šarenog uzorka (Betsey Johnson, Blugirl) – platforme su savršen izbor za vrući letnji, casual izgled, ali i za onaj malo elegantniji.

2011 prolece03

 

 

2011 prolece04

 

Kožna jakna

Otkrijte svoju divlju, rock’n’roll stranu odabirom odevnog predmeta koji je već postao klasik. Kožna jakna sada da se može nositi i tokom proleća i leta. Inspiraciju pronađite u sledećim kolekcijama: Barbara Bui, Jean Paul Gaultier, Balmain ili Isabel Marant koji oživljavaju rockabilly trend. Kožna jakna je pametno ulaganje, jer je svestrana i praktična, budući da je  savršena za bilo koji outfit, za svakodnevne ili svečanije varijante (Burberry Prorsum).

 

Preppy džemperi

Preppy (štreberski) stil je apsolutni “must have” za proleće 2011. Old-school kardigan je taj poseban, svestran predmet koji se može nositi u raznim prigodama, od casual do noćnog izlaska. Dakle, možete se zabaviti mešanjem stilova i usklađivanjem. Možete ga nositi sa belom košuljom, kratkim džins pantalonama i Oxford cipelama kao što se vidi kod Dsquared 2 ili odabrati ženstveniju varijantu u kombinaciji sa suknjom i platforma sandalama kao kod Christophera Kanea.

2011 prolece05

 

 

Nešto jarko, nešto boje kože


Ovog leta budite spremni poigrati se krajnostima! Dizajneri su koristili široku paletu voćnih, jarkih boja (Gucci, Jil Sander, Michael Kors, Prada, Sportmax, MaxMara) radi kojih ćete se definitivno iskakati iz mnoštva. Međutim, kod ovih odevnih predmeta puno pažnje treba posvetiti kod kombinovanja odeće, a  za ostatak outfita  se odlučite za neutralne nijanse, poput bele, bež ili crne.
S druge strane pravi hit biće odeća boje kože (Narciso Rodriguez i Hervé Ledger) koja savršeno pristaje preplanulom tenu, ali i onom svetlijem dajući dašak svežine. Odeća boje kože može izgledati seksi i elegantno samo morate znati kako izabrati pravu nijansu na temelju vaše kože i boje kose. Boju kože ove sezone predlažu: Chloé, Versace, MaxMara, Lanvin, Antonio Berardi i Giambattista Valli.

2011 prolece06

 

 

Džins

Džinsa prosto nikad dovoljno! Elie Tahari, Derek Lam, Just Cavalli, Moschino, Dries Van Noten, D&G, Stella McCartney i Rebecca Taylor neki su od dizajnera koji dokazuju još jednom da je džins večan. Večni klasik, džins se uvek ponovo osmišljava i osvežava iz sezone u sezonu. Za look od glave do pete u džinsu kombinujte džins suknju, sa strukiranom džins jaknom ili košuljom, ili se odlučite za farmerice visokog struka. 

 

Kombinezon

Nakon prošlog leta, trend kombinezona se nastavlja! Šik i elegantan ili  zabavan i razigran, dobro odabran kombinezon može postati vaš omiljen odevni predmet, samo morate odabrati pravi za vaš oblik tela. Ove sezone, usred mnogo neutralnih i bež tonova (Richard Chai Love, Haider Ackermann, Gucci, Oscara de la Renta), takođe ćete naići na jarke, odvažne boje (Marc Jacobs, Costume National, Fendi), ali i slatke, boemske printove (Sonia Rykiel, D&G, Marc by Marc Jacobs, DKNY).

2011 prolece07

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka