Obavezni prolećni asesoari za kosu

4. May. 2011.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Trendovi   //   No Comment

Priprema za prolećnu sezonu omiljena je mnogim devojkama. Za one koje žele biti ukorak s ovosezonskim modnim trendovima u svoje odevne kombinacije obavezno moraju ukombinovati najpopularnije modne dodatke, a ove sezone to su svakako šeširi i trake za kosu. Trendovi za 2011-tu sigurno će zadovoljiti različite ukuse,  i očekivanja modnih sladokusaca. Pogledajte šta se nudi i za sebe izaberite ono što vam se najviše sviđa i najbolje odgovara vašem modnom stilu , romantičnom, otkačenom, klasičnom ili hipi boemskom…

Za početak krenimo s šeširima. Ako još ne znate šta vam najbolje odgovara, isprobajte nekoliko različitih šešira kako biste odredili koji oblik najbolje pristaje vašem licu. Ako je vaše lice okruglo ili četvrtasto, pristajaće  vam šeširi oštrog, istaknutog oboda, s visokim klobukom koji će izdužiti vaše lice. Važno je da klobuk ne bude preuzak, nego širine vašeg lica. Duguljasto lice će vizuelno skratiti šešir širokog oboda ili šešir koji prekriva čelo. Srcolikim i ovalnim licima pristaju sve vrste šešira. I zapamtite – šešir je premalen ako ga morate navlačiti na glavu; ako pada kada mičete glavom, prevelik je.

E sad što se tiče trendova, ove sezone ih je nekoliko jako popularnih…

1

Šeširi s širokim obodom

Šeširi s širokim obodom savršeni su uz romantičnu i providniju prolećno-letnju odeću. Oni će dati dozu elegancije svakoj vašoj odevnoj kombinaciji, a dizajneri ove sezone nude varijacije od veoma širokih oboda i voluminoznih dizajna do umerenijih i klasičnijih. Stav i držanje – su ono što je bitno kada se odlučujete za ovakav šešir – pa se pobrinite da jednog i drugog imate dovoljno pre nego se odlučite za ovaj trend.

2

Fedora/trilby šeširi

U Americi ih zovu fedora, u Britaniji trilby, a kod nas se koriste oba ova strana pojma. Naravno radi se o popularnom šeširu malenog oboda s ulegnućem na gornjem delu. Pri kombinaciji fedora šešira koristite svoju kreativnost, kako biste ga najbolje što možete ukomponovali u svoj svakodnevni ili svečaniji look. Ovi šeširi mogu izgledati potpuno neodoljivo jer spajaju klasični starinski stil s muškobanjastom urbanom šik privlačnošću.

Ako je ovo vaš omiljeni dizajn šešira za nadolazeću sezonu, pobrinite se da ih imate u nekoliko varijacija boje, a ne samo neutralnim tonovima. Eksperimentišite i s materijalima. Inače, trilby šeširi za “dnevnu upotrebu” se najčešće prave od vune i tvida u svim bojama, dok su za večernje kombinacije tamnijih nijansi i od svečanijih materijala.

Ostali popularni stilovi

Ovog proleća će biti  popularni i ovi stilovi: ženstveni šeširi kao iz 40-ih godina prošlog veka, takozvani “školska kapa” šeširići, polucilindri i drugi… Budite spremni i otvoreni za eksperimentisanje s različitim stilovima koji će na najbolji način upotpuniti vaše odevne kombinacije.

3

Trake i rajfovi za kosu svih vrsta

Što se traka i rajfova za kosu tiče, one takođe mogu “podignuti” svaku odevnu kombinaciju (a i prikriti loš dan za kosu). Nabavite ih nekoliko, od različitih materijala i drugačijeg dizajna. S dodatkom perja, šljokicama ili  potpuno jednostavne – na vama je da se odlučite šta najbolje odgovara vašoj ličnosti.

Izvor: Intermezzo

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka