Najbolje frizure za šešire i kape

10. Oct. 2010.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Moda, Trendovi   //   No Comment

Pod šeširom frizura mora biti što jednostavnija jer neke komplikovanije frizure jednostavno neće „preživeti“.
Dolaskom hladnijih jesenjih i zimskih dana, započeće i sezona kapa i šešira koji će vas zaštiti od hladnoće, vetra, padavina… No, mnoge žene ne vole da nose kape i šešire jer smatraju da im njihova frizura i model kape nikako ne pristaju. Na žalost, ako ste odabrali pogrešni model šeširića, u tome vam ne možemo pomoći, no možemo vam pomoći savetom kako vam se to više ne bi dogodilo.

Naravno, pod šeširom frizura mora biti što jednostavnija jer neke komplikovanije frizure jednostavno neće „preživeti“. Nakon samo kraćeg perioda nošenja kape, vaša kosa će se prilepiti za vlasište, izgubiće na volumenu i sjaju, posebno ako imate problema s masnim vlasištem. To može i biti problem ako planirate izlazak ili neko drugo događanje gde vam je vrlo važna uredna frizura i pod šeširom. Evo nekoliko predloga što učiniti s kosom u hladnim zimskim mesecima.

1

Raspuštena kosa

Većini žena pod kapom i šeširom u zimskim mesecima bolje stoji duža kosa, pa se često i žene odlučuju i za dužu kosu po zimi. Najjednostavniji način je uredno očešljati kosu i staviti šeširić. Ako imate šiške, postoje dve mogućnosti – da ih dignete sa čela i pričvrstite sa šnalama, te stavite kapu, dok je druga mogućnost da ih ostavite kako vam već stoje i preko njih stavite kapu. Šiške poravnajte pošto stavite kapu. Izaberite opciju koja vam bolje stoji.
Jako kovrdžava kosa može zadavati velike probleme što se tiče celokupnog izgleda u kapama. Naime, kovrdžava kosa zbog svog volumena ima tendenciju kovrdžati se i oko ruba kape, pa morate paziti da ne ispadnete poput pudlice ili smešne lutke ili pak kao da imate šlem na glavi. Zbog toga predlažemo da kovrdžavu kosu svežete u rep ili pletenicu i stavite pod kapu ili kosu jednostavno stavite iza uva…

Repići i pletenice


Rep je još jedna od zahvalnih solucija frizure koju možete nositi ispod šeširića ili kape jer će upravo on biti u centru pažnje. Ono što je važno prilikom pravljenja repa je da bude pričvršćen ispod ruba kape. Dakle, rep prilagođavate kapi, ne obrnuto. U suprotnom, kapa vam neće stajati kako treba ili će se ispod nje videti grba od repića. Ove godine nose se i niske punđe koje isto tako vrlo lepo izgledaju s kapama i šeširićima. Takođe, rep ne mora biti smešten po sredini glave. Smestite ga na stranu. Ne zaboravite niti na opuštene pletenice koje se ove godine nose upletene u stranu.

Kratka kosa

I žene koje imaju kratku ili poludugu kosu muku muče s frizurom ispod šešira, posebno one čija kratka kosa stoji stilizovano na gore. Na žalost tu nema velike pomoći, osim da ga ne skidate ako baš ne morate. Neka vam bude pravi modni dodatak.
Što se pak tiče poluduge kose, najbolje je da vam zaokružuje lice kako bi se dobio što lepši utisak sa šeširom ili kapom. Što se tiče šiški, na kraću kosu mnogo je lepše kada se šiške vide ispod kape i šešira.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka