Crveni ruž, uvek savršen

8. Jun. 2011.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Crveni ruž vešto odoleva vremenu i ne može se tek tako zameniti nekim drugim stilom šminkanja. Crveni ruž može se veoma lepo kombinovati sa dnevnim, ali isto tako lepo može izgledati u večernjim varijantama. Razlika je jedino u tome što za dnevne varijante treba birati, mat teksture, a za večernji look pustite mašti na volju i eksperimentišite sa sjajnim i svetlucavim varijantama. Kao što smo već i u praksi primetile, ovaj ruž ne može pristajati svakoj od nas, Neko nepisano pravilo je da crveo uvek ide sa svetlim tekom, ali ga mogu veoma lepo izneti i tamnokose devojke. Još od pre nekoliko decenija smatralo se da dama koja u svom stilu šminkanja ne koristi crveni ruž, da je ona nepotpuno našminkana. Setimo se samo Merlin Monro koja skoro nikada nije bila bez njega.

 

 

 

 

Veoma važno da znate je da crveni karmin morate uvek nanosti na lepe i negovane usne, u suprotnom izazvaćete da vaše usne pa i celo lice izgleda veoma neuredno. Dakle, pre nanošenja, uradite piling usana, zatim premažite usne medom i ostavite 5,6 min. Nakon toga iscrtajete liniju usana, veoma pažljivo, i nanestite ruž.

 

 

 

 

 

 

Evo jednog, dobrog primera kako crveni ruž lepo pristaje  tamnokosim devojkama i plavušama. Akcenat je stavljen baš na ruž, dok je ostala šminka, senka, rumenilo, svedena na minimum.

Još jedan super savet, velikih šminkera je, ako nemate  savršeno bele zube, najbolje je da ne upotrebljavate drečave nijanse crvenog ruža, tako ćete samo naglasiti svoje nedostatke. A svi znamo da je posao šminke da nas učini lepšim, i da te nedostatke vešto prikrije. Dakle u tom slučaju birajte smirenije tonove.

Svi ovi saveti će vam pomoći da zablistate u svom najboljem izdanju, i oborite muškarce sa nogu.

 

 

 

 

 

 

 

O autoru :