S tušem za oči izgledajte poput dive iz 50-ih

21. Mar. 2012.   //   Autor:   //   Kozmetika, Make-up   //   No Comment

Nanošenje tuša za oči za neke žene je poput šetnje u parku, a za neke je nemoguća misija. Naša je ipak tvrdnja da ga svaka žena može naučiti nanositi. Potrebno je samo malo strpljenja i prakse…

Tuš za oči je jedna rekvizita dekorativne kozmetike koji ove sezone mora imati svaka žena. Zašto? Zato jer je crna crta preko gornjeg kapka nešto što bi većina žena trebala isprobati i naučiti nanositi. Ovaj retro stil, koji je proizašao iz 50-ih godina prošlog veka ponovno je u modi, a Adele, Beyonce Angelina i tragično preminula Amy Winehouse su definitivno zaslužne što je upravo ovaj način šminkanja postao „must have“.

Ako do sada niste isprobali ovaj „look“  sada je krajnje vreme da to učinite.Nanošenje tuša za oči nije komplikovano, ali za to su potrebne tri stvari, kvalitetan tuš koji se nanosi kistom ili tuš olovka, praksa i mirna ruka. Nemojte zaboraviti da je ovaj „look“ savršen za dnevni i večernji izgled, vrlo je jednostavan, elegantan i ženstven. S njim u svakom trenutku možete izgledati kao prava diva.

 

tus oci01

 

 

tus oci02

Šest koraka do savršenstva
1. korak
Prvo razmislite koliko želite debelu liniju. Može biti različitih debljina, manje ili više naglašena. Bez obzira na njenu debljinu počinje se nanositi na isti način, pa se kasnije podebljava prema potrebi. Započnite od unutrašnjeg ugla gornjeg kapka s tankom crtom. Crta mora prolaziti odmah do trepavica i između nje i trepavica ne sme biti nikakvog razmaka. Nežno povucite crtu uz trepavice. Ne trebamo vam govoriti da ruka mora biti mirna ali i opuštena, što se postiže s praksom. Ne brinite se ako pogrešite, greške možete vrlo lako ispraviti sa zašiljenim štapićem za uši.

tus oci03

2. korak
Ako već imate prakse u nanošenju tuša, od jedne trećine očnog kapka, možete započeti s podebljavanjem crte. Kada ste skoro došli do spoljašnjeg ugla očnog kapka, možete lagano povući kožu kako biste lakše lagano zaokrenuli crtu prema gore. Ako nemate dovoljno prakse da to učinite u jednom potezu, evo još jednog načina da to učinite.

tus oci07

3. korak
Stanite s nanošenjem crte na mestu gde bi ona trebala početi zaokretati prema gore. Naravno, to zavisi o vašem obliku očiju, a to ćete morati sami eksperimentisati i otkriti kakva je crta najbolja za vaš oblik očiju. Pre nego što započnete raditi na „zaokretu“, crtu koju ste do sada napravili podebljajte do željene debljine.
Kada ste do učinili, vreme je za „zaokret“. Prvu tanku crtu načinite na način da pratite vrh kapka do spoljašnjeg ugla očiju i nakon toga crtu lagano produžite ravno prema napolje, da se stvori utisak da izlazi iz samog ugla očiju. Neke osobe vole da im zaokret bude visok, pa možete tanku crtu zaokrenuti pod 45 stepeni od spoljašnjeg ugla očiju.

tus oci05

4. korak
Drugu crtu povucite kao što je na slici ispod, odnosno povucite taknu crtu od gornjeg ugla crte koju ste povukli, pa je ravno spojite s vrhom donje crte. Trebali biste dobiti prazan trougao. Ispunite trougao sa tušem.

tus oci06

5. korak
Jednom kada ste ispunili prazninu, još jednom proverite ima li negde praznina ili neravnina. Nepravilnosti nastale nanošenjem možete poravnati ili skinuti sa vlažnim štapićem za uši.

tus oci04

6. Korak
Nakon toga nanesite nekoliko slojeva maskare, tek će tada „look“ biti upotpunjen, a ako želite zaista izgledati posebno, pre nanošenja tuša za oči, stavite veštačke trepavice.  

tus oci08

Evo još nekoliko načina kako može izgledati ajlajner na očima. Princip nanošenja je uglavnom isti, ali razlika je u efektu koji želite postići.

tus oci09tus oci10tus oci11tus oci12

Izvor: Žena.hr

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka