Nanošenje senke za oči

27. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Nije niko rođen sa savršenim crtama lica. Naravno živimo u 21. veku i make up može da nam popravi nedostatke na licu.

 

Da bi vam oči izgledale …

 

Bliže – većina očiju izgledaju bolje ako se akcenat stavi na spoljašnji ugao (ili tzv. "V" ugao), ali uokvirijući svaki ugao oka postižete izgled bližih očiju. 
Počnite tako što ćete naneti svetlu senku preko celog kapka. Zatim nanesite tamniju boju na unutrašnje polovine očnih kapaka. Nakon toga ih nanesite i malo izvan kapaka, do početka obrva.

 

svetla senkaDalje – Možete stvoriti iluziju širih očiju ako u unutrašnje uglove nanesete svetliju senku, a na spoljne ivice tamniju senku. Da bi uradili ovo izaberite senku za nijansu svetliju nego vaša koža i nanesite na unutrašnjde uglove. Ne zaboravite sive uglove oka blizu nosa. Nakon toga izaberite mat senku tamnije nijanse i nanesite je malo na spoljašnje delove oka krećući od sredine oka. Na kraju nanesite olovku za oči, samo malo sa unutrašnjeg ugla oka prema kraju.

 

Veće – Ključ za stavranje većih očiju je da se skoncetrišete samo na svetle nijanse senki, jer će ih tamnije učiniti još manjima. Zatim iscrtajte olovkom (u sličnoj boji kao i senka) liniju trepavica i malo je izvucite više pri kraju oka. Na kraju, jedna mrlja bele ili krem senke po sredini oka učiniće pravi pogodak.

smokey eyesSavet: Pripazite da su sam vam obrve lepo iščupane, jer zalutala dlačica će se mnogo isticati na svetloj senci.

 

Manje tužne – za njih je najbolji smokey eye izgled, koji je ove sezone svakako IN.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka