Najbolje cipele za oblik vašeg tela

30. Apr. 2012.   //   Autor:   //   Obuća   //   No Comment

Kada je reč obući, mnogo je važnije da u obzir uzmete koliko vam određene cipele pristaju, nego da birate samo one koje spadaju u najnovije modne trendove. Pojedine cipele izgledaju sjajno na policama, ili kada ih nose manekenke na modnoj pisti, ali će na vama naglasiti upravo ono što vi želite da sakrijete. Zato uvek treba da birate obuću koja pristaje obliku vašeg tela.

Woman-struggling-to-choos-003-e1335715521765

Ako ste niski i mršavi… Trebalo bi da nosite cipele sa visokom štiklom ili platformom, ali da ne kupujete one koje imaju kaišiće oko članka. Klasične salonke najbolje će vam stajati jer na taj način nećete prekinuti liniju nogu od stopala naviše. Birajte cipele sa zaobljenim vrhom, a ako više volite ravne cipele, baletanke su sjajan izbor, ali ih uvek nosite uz haljine dužine iznad kolena, što će stvoriti iluziju dužih nogu.

Ako ste niski i krupniji… Vama će najbolje pristajati klasične salonke sa visokom štiklom. birajte one u jarkim bojama ili sa neobičnim pritom ili detaljem koji će privući pažnju na vaša stopala. sjajan izbor su i cipele sa otvorenim vrhom, dok bi ravne sandale trebalo da izbegavate, jer će u njima vaše noge izgledati još krupnije.

Ako ste visoki i mršavi… Baletanke su savršen izbor za vas. Pošto su vam noge već duge, nema potrebe za visokom  štiklom, ali one dame koje vole da ih nose treba da biraju elegantne sandale sa kaišićima, a da izbegavaju cipele sa špicastim vrhom i prevelikim platformama.

Ako ste visoki i krupni… Praktično da ne postoje cipele koje vam neće dobro pristajati. Sandale sa visokom štiklom i platformom koje otkrivaju vrh prstiju posebno će istaći vaše noge. Stručnjaci preporučuju i krupnije, masovnije cipele do članaka, ali pazite da štikla ne bude previše tanka. Baletanke i cipele sa malom štiklom nisu najbolji izbor za vas.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka