Dobar savet za dame: Šta obavezno morate da uradite pre sunčanja

30. Apr. 2012.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Solarijum, Sunčanje, Zdravlje   //   No Comment

Zaljubljenice u sunce i preplanulu kožu uskoro kreću u nabavku preparata koji će im omogućiti bezbrižno boravljenje na suncu i zaštitu već negovane kože. Ali, pored zaštitnih preparata za sunčanje, dermatolozi savetuju i dodatni unos vitamina i minerala koji će poboljšati otpornost organizma na štetne posledice izlaganja ultraljubičastim zracima.

052dda0249e798dd04689b633aef91f5

 

Važno je da ne zaboravite da hranite svoju kožu spolja i iznutra, i to vodom i vitaminima. To ćete najbolje postići vitaminima iz voća i povrća ili dodatnim preparatima. U nastavku donosimo popis vitamina koji hrane i neguju kožu.
Vitamin A
Vitamin A održava vlažnost kože, pa se uz njega ne morate bojati isušivanja i prevremenih borica.
Vitamin B
Vitamin B dubinski deluje u unutrašnjim slojevima kože i vezuje vlagu. U kozmetičkim preparatima se najčešće može naći kao B-pantenol.
Vitamin C
Vitamin C je idealan za postizanje svežeg izgleda kože. Nakon izlaganja kože prejakim sunčevim zracima, ovaj vitamin će je obnoviti i sprečiti njeno prerano starenje, isušivanje i stvaranje bora. On obnavlja kolagen i elastin, koji stradaju od negativnih uticaja UVA zraka.
Vitamin D
Vitamin D deluje slično kao i vitamin A. On učestvuje u izgradnji ćelija, stvara se u koži pod uticajem sunčevog zračenja i nužan je za ugradnju kalcijuma u kožu, kao i nokte i kosti.
Vitamin E
Vitamin E usporava starenje, ojačava lipidni sloj, a uz pomoć vitamina C on štiti od agresivnih slobodnih radikala koji se oslobađaju pod uticajem sunčevog zračenja.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka