Kupaći kostimi za svaki oblik tela

17. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Kupaći kostimi, Lepota & Nega, Moda   //   No Comment
Konačno nam se bliži sezona kupaćih kostima. Uz veliki izbor kostima teško se odlučiti za pravi, zato sam za vas istražila kakvi kupaći kostimi najbolje odgovaraju različitim oblicima tela.

Jabuka

Telesnu građu jabuke obeležavaju šira ramena i uski kukovi. Uz pomoć dvodelnog bikinija sa jednobojnim gornjim delom kostima i uzorcima na gaćicama vaša će linija izgledati uravnoteženo.

Izbegavajte: kupaće kostime sa V izrezom i male bikini gaćice.

Kruška

Za telesnu građu kruške su karakteristični širi kukovi i uža ramena. Jednodelni kupaći kostim koji na delu oko stomaka ima dizajniran uzorak koji stvara iluziju linije struka može vam puno pomoći. Kod dvodelnih kostima neka vam donji deo bude tamnije boje od gornjeg dela, po mogućnosti što jednostavnijeg dizajna, a pažnju privucite na gornji deo tela, razigranim uzorkom ili bojom.

Izbegavajte: bokserice.


Male grudi

Kako bi vizuelno povećali manje grudi, probajte nositi bikini top koji se veže oko vrata, i koji ima spoj odmah ispod linije gudi ili je lagano podstavljen. Kupaći kostimi s teksturom mogu pomoći i odvući pažnju s vaših grudi, ako imate dovoljno samopouzdanja.

Izbegavajte: gornji deo kupaćeg kostima sa previše materijala ili  onaj koji vam je prevelik.

Veća stražnjica

Kupaći kostimi sa suknjicama su ponovno u modi, a možete naći razne uzorke i vrste. Suknjica izvrsno stoji ženama sa jačom stražnjicom i daje im uravnoteženiji izgled. Stražnjicu možete prikriti i sa boksericama, ali pripazite na model jer vam neće svake odgovarati.

Izbegavajte:
mnogo nabora i detalja na kukovima,  kupaće kostime sa visokim strukom jer će vam stražnjica izgledati još veća.

Velike grudi

Dobar izbor za vas su bikiniji koji se vežu oko vrata jer će tako podupreti vaše grudi. Isto tako su dobri jednodelni kupaći kostimi s jačim podizačem za grudi ili sportski modeli. Izaberite jednostavnije krojeve, tamne boje ili kupaći tamne podloge u kombinaciji s drugim bojama.

Izbegavajte:
gornji deo kupaćeg kostima bez naramenica ili male bikinije u obliku trougla koji minimalno pokrivaju vaše grudi.

Probajte:
– korpe za žicom ( stvaraju proporciju u odnosu grudi – kukovi)
– debele trakice, vezice (stoje fiksno na ramenima i ne urezuju se)
– zatvoreni i uski deo na leđima
– četvrtasti kroj oko vrata ( grudi izgledaju punije, a ne duže)
– dvojne korpe

Atletska građa

Vitko atletsko telo ima ramena, struk i kukove iste širine. Jednodelni ili dvodelni kostimi s detaljima oko struka pomoći će da ostavite utisak zaobljenog tela. Probajte nositi kupaći kostim s gornjim delom koji se veže ili donji deo sa kaišem koji će vam definisati struk.

Izbegavajte:
jednobojne kupaće kostime bez uzoraka i detalja, i jednodelne kostime sa horizontalnim linijama.

Krupnija građa

Dobar izrez na kupaćem kostimu ili duboki V izrez može vam promeniti izgled. Tamne i hladne boje i V izrez laskaće vašoj figuri.

Izbjegavajte: kod  kupaćeg kostima izbegavajte previše tkanine. Budite umereni, ali nemojte se previše prekrivati. Izbegavajte belo, drečave boje i naborane tkanine.

Kratke noge

Vizuelno izdužite figuru kupaćim kostimom koji ima visok izrez na grudima. Od toga će vam noge izgledati znatno duže. Uz to, dobro će vam pristajati jednodelni kostim sa dubokim izrezom.

Izbegavajte:
kupaće kostime u obliku bokserica ili bikini sa suknjicom, koji privlače pažnju na donji deo tela, a osim toga u njima izgledate niže.

Peščani sat

Žene sa telom oblika peščanog sata imaju ramena i kukove iste veličine, i uži struk. Ako ste vi tako građeni, imate sreću jer vam dobro stoje svi kupaći kostimi klasičnog stila.

Evo još nekoliko saveta kod kupovine kupaćeg kostima:

Kad isprobavate kostim, zapamtite šta vas je prvo privuklo na njemu. Na taj način ćete moći proceniti da li privlači pažnju na deo tela kojim se ponosite.

Naglasite obline kaišem ili trakom oko struka.

Izaberite kupaći kostim u kojem se osećate prirodno. Prošetajte malo, sednite, ustanite, okrenite se i otkrijte je li to kostim u kojem ćete moći provesti celi dan.

Takođe pripazite na izbor boja: one svetlije su, sasvim razumljivo, prozirnije.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka