Najpopularniji modni dodaci za proleće i leto

8. Apr. 2012.   //   Autor:   //   Moda, Nakit, Odeća, Trendovi   //   No Comment

Nije sve u odeći, puno toga zavisi i o pravim modnim dodacima!

Prolećni modni dodaci ove godine variraju od jednostavnih, minimalističkih sitnica do potpunog preterivanja. Dizajneri su zadržali žestinu pređašnjih sezona kroz široke, kratke  ogrlice i glomazne narukvice, ali su se inspirisali i klasičnim, tradicionalnim nakitom za dašak sofisticiranosti. Kaiš je ponovo veoma popularan, jer se traži ženstvena figura i oblik peščanog sata. I iako su se mnogi dizajneri držali one logike “nikad nije previše”, mnogi su se “bacili” samo na dva ili tri ključna asesoara.

Korset-kaiš

Savršeni za naglašavanje ženstvene, damske figure, kaiševi korseti totalno su moderni ove sezone. I kao kaiš na kopčanje ili klasično na vezanje – oni daju svežinu i zanimljivost ženstvenim haljinama, strukiranim jaknama i sakoima, košuljama ili čak popularnim trench kaputima. Dizajneri su birali opcije tamne, crne kože za napadan look, blage neutralne boje za suptilnije kombinacije i pletene kaiš-korsete za etno look.

modni dodaci 2012 proljece01

Egzotični kaiševi

Ove sezone pravi “must have” su egzotični materijali, ili njihove veštačke verzije – jer mi to preferiramo umesto prave kože. Popularni su uzorci krokodila i zmije, posebno kada su u obliku kaiša. U širokim kaiševima egzotične kože su prikazane u jednostavno nosivim crnim i smeđim kombinacijama i sa  detaljima. Alexander McQueen i Michael Kors su izabrali jednostavan, tradicionalan kaiš, dok je Oscar de la Renta odlučio za ubačen uzorak, a kod Viktor and Rolfa ipak je look kompletiran ekstra širokim korsetom na vezanje.

modni dodaci 2012 proljece02

Otvorene (cuff) narukvice
Zanimljive i seksi, otvorene takozvane “cuff” narukvice mogle su se videti kod mnogo dizajnera. Popularne su bile tanki, široki ili isprepleteni stilovi u metalu ili glatkom drvu. S “više je bolje” stavom, dizajneri poput  Topshop Unique-a nagomilali su dve ili tri narukvice ili ih rasporedili duž ruke.

modni dodaci 2012 proljece03

Komplet nakita
U prošlim sezonama dizajneri su se fokusirali na moderan styling u kojem se priznaje samo mešanje stilova. Ove sezone vratio se trend tradicionalnog kombinovanja nakita. Modnim pistama su tako šetali modeli s “uparenim” ogrlicama (lančićima i choker ogrlicama), narukvicama, minđušama i prstenjem. Popularan je zlatni cvetni motiv i oblici koji podsećaju na kraljevski vintage stil. Ponovo su u modi i klipse.

modni dodaci 2012 proljece04

Kratke (choker) ogrlice
Široke ili uske, pljosnate, cevaste ili isprepletene – kratke “choker” ogrlice hit su sezone! One su sada ponovo osmišljene i osvežene, a moderne si minimalističke ogrlice u srebrnoj ili zlatnoj boji. Ove ogrlice kombinuju se s jednostavnim majicama, košuljama ili strukiranim sakoima.

modni dodaci 2012 proljece05

Kožne cuff narukvice i choker ogrlice
Pronalazeći inspiraciju iz kaiševa, kožne cuff narukvice i choker ogrlice su preoblikovane u mini verzije kaiša za ruke i vrat. Jednostavne opcije kod Celine i Hermes-a imale su kopče od mesinga ili patentni zatvarač. U Versaceu ipak su se odlučili za malo komplikovaniju verziju kožne narukvice koja se nekoliko puta obmotava oko zgloba.

modni dodaci 2012 proljece06

Masivne čvrste narukvice
Masivne narukvice izrađuju se u nekonvencionalnim oblicima, i gomilaju se na ruci. Izrađene su od drva, plastike i metala i imaju izbočine, kubične siluete, metalne završetke  ili  kao “izrezbarene” motive. One variraju u širini i bojama, a sve se međusobno kontrastno kombinuju dajući dozu otkačenosti. Kod Marka Fasta drvene narukvice donele su hippie stil, dok su Balenciagine geometrijske narukvice delovale futuristički.

modni dodaci 2012 proljece07

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka