Numerologija nauka o brojevima

8. Oct. 2013.   //   Autor:   //   Zanimljivosti   //   No Comment

Numerologija je egzaktna nauka koja kroz brojeve,odnosno,dan,mesec i godinu rodjenja,veoma precizno govori o našem fizičkom telu,ali i o mentalnom sklopu,načinu ispoljavanja emocija,svakodnevnom funcionisanju kroz posao,odnosima sa okolinom,blokadama koje sebi namećemo i tako dalje.numerologija-broj

Svoj lični numerološki broj ,koji je zapravo naše fizičko telo,možete izračunati ako svoj dan,mesec i godinu rodjenja saberete i svedete na prost broj.
Na primer
13.04.1954=1+3+4+1+9+5+4=27=2+7=9.Vaš lični broj je 9.

Numerologija je nauka o brojevima,koja predstavlja tačku presecanja nauke i jednog od metoda predvidjanja.Izračunajte vaš lični broj i saznajte koja vrsta hrane vam najviše odgovara,koje lekovito bilje da koristite,kojim sportom bi trebalo da se bavite kao i koji horoskopski znak je ekvivalent vašeg numerološkog broja.

BROJEM 1 vlada planeta Sunce koja ovim osobama daje potrebu za individualnošcu. To su rođeni lideri, pa im stoga odgovaraju i takvi sportovi. Hrana koja im je neophodna ovim mora biti bogata proteinima, uz malo šećera i skroba. Lekovite trave broja 1 su maslačak, mirođija, nana, morač. Astrološki ekvivalent ovog broja je Lav.

BROJEM 2 vlada planeta Mesec i ovim osobama daje nežnost, melanholičnost i emotivnost. Hrana koju unose mora biti obogaćena kalcijum-fluoridom koga ima u morskoj ribi. Lekovite trave ovog broja su ruzmarin i beli mak. Svi sportovi vezani za vodu relaksiraju ove osobe. Astrološki broj 2 odgovara Raku.

BROJEM 3 vlada planeta Jupiter, daje im kreativnost, dobru komunikaciju i emociju. Treba da izbegavaju hranu koja je začinjena i masna, zbog holesterola. Lekovite trave ovog broja su slez, žalfija, majoran. Sportovi za ovaj broj su jahanje, brzi hod, dzoging. Broju 3 astrološki odgovaraju Strelac i Ribe.

BROJEM 4 vlada planeta Saturn, i daje ovim osobama stabilnost i mudrost, mada one ponekad blokiraju same sebe. Hrana mora biti bogata kalcijum-fosfatom koji im je potreban za održavanje telesne temperature, spanać, pasulj, sočivo, celer. Lekovite trave su nana i kamilica. Sportovi za ovaj broj su: alpinizam, boks, teretana. Astrološki, broj 4 odgovara Jarcu i Vodoliji.

BROJEM 5 vlada planeta Merkur koja ovom broju daje potrebu za slobodom i promenama, sposobnost govorništva, želju za putovanjima. Hrana koju ovaj broj treba da unosi mora da obnavlja njihovu mentalnu energiju, koju rasipaju. Lekovite trave su: sladić, crvena detelina, verbena.Sportovi koji bi im prijali su: joga položaji, pilates, taj či, gimnastika. Broj 5 astrološki odgovara Blizancima i Devici.

BROJEM 6 vlada planeta  Venera i stvara potrebu za lepim stvarima. To su rođene estete. Njihova ishrana mora biti bogata natrijum-fosfatima jer se tako reguliše ravnoteža kiselina i baza. To su: pirinač, jagode, cvekla, kukuruz. Lekovite trave ovog broja su majčina dušica i kiseljak. Sportovi za ovaj broj su gimnastika i klizanje. Astrološki ovaj broj odgovara Biku i Vagi.

BROJEM 7 vlada planeta Uran i ovom broju daje potrebu za naglim promenama, osetljivost nervnog sistema i sposobnost za prenošenje znanja. Njihova ishrana treba da bude bogata vitaminom C, tako da im vrlo prijaju ananas, pomorandža, limun, spanać. Lekovite trave su morska zelenika i koren gaveza. Sportovi su tenis, streljaštvo i kuglanje. Astrološki ovaj broj odgovara znaku Vodolije.

BROJEM 8 vlada planeta Mars koja ovom broju daje borbenost, izdržljivost, potrebu za dokazivanjem i regeneraciju. Njihova ishrana mora biti bogata voćem i povrćem, a izbegavati masnu hranu zbog povišenog holesterola. Lekovite trave za njih su bosiljak, kopriva i pelen. Sportovi ovog broja su: rvanje, boks, bodi-bilding, teretana. Astrološki odgovara znaku Ovna.

BROJEM 9 vlada planeta Neptun i ovom broju daje veliku emotivnost, zatvorenost, i specifičan način funkcionisanja. Njihova hrana mora biti bogata fosfatima gvožđa i proteinima. Nedostatak ovog fosfata uzrokuje aritmiju, loš san, zamaranje. Za njih je dobra morska riba, ali i nemasno meso. Od lekovitih trava najviše im odgovaraju alge. Sportovi ovog broja su joga i plivanje. Astrološki odgovara znaku Ribe i Škorpije.

O autoru :