Kvalitetna grarderoba = brend???

11. Jan. 2014.   //   Autor:   //   Moda, Odeća, Trendovi   //   No Comment

Kvalitetna garderoba ili brend? Ima li razlike?

Kriza, hmmm, o ne opet…U americi padaju cene, trenutno su četiri puta niže nego kod nas. Da li biste vi kupili majicu od 10000 dinara samo zato što ima prišivenu etiketu? Brendirane

download

stvari ne dolaze direktno kod nas, već su u pitanju franšize te su i cene astronomske. Pojedine robne marke se plasiraju kao visoka moda, dok su u zemljama razvijenog Zapada sasvim pristupačne. Šmizle i šmizlice se bombarduju podacima iz časopisa i kupujući konfekciju histerišu ubeđujući sebe a pogotovo druge da je u pitanju kvazi marka.

Ne, drage moje, visoka moda je dostupna 5% populacije. Na primer, ukoliko kupujete original ’’PRADA’’ torbu, morate znati sledeće: Slovo ‘R’ , odnosno njegov krak na amblemu mora biti blago zakrivljen. Poleđina metalne pločice sa nazivom brenda treba da bude iste boje kao torba. Svi metalni detalji, uključujući i dugmiće, treba da imaju izgraviran naziv brenda. Unutrašnja etiketa mora da sadrži natpis: PRADA MADE IN ITALY. Standardna postava koja se koristi kod većine ovih torbi ima logo po celoj površini materijala u horizontalnom nizu. Konačno i najvažnije: svaki originalan proizvod ove kuće ima serijski broj, potvrde o autentičnosti (engl. authenticity tags) i platnenu vrećicu za čuvanje (engl. dust bag). Eto, na kakvim su to mukama onih pet odsto svetske populacije!

Razmislite dobro pre kupovine, ima li smisla kupovati brend radi žigosanja u društvu ili kupiti sličnu stvar istog kvaliteta za znatno manju svotu…kvalitet se oseća pod prstima.

O autoru :