Kako da vam lice deluje uže uz pomoć šminke

4. Feb. 2014.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

Kada se ugojite, višak kilograma će se ocrtavati i na vašem licu, a ako imate prirodno okruglo lice, uvek ćete delovati deblje nego što zaista jeste. Umesto da se nervirate zbog toga, pogledajte ovih 10 jednostavih trikova kojima možete da stvorite iluziju užeg lica.

 

NOSITE DUGAČKE MINĐUŠE

 

Najbrži način da vam lice deluje mršavije je da nosite dugačke viseće minđuše. Njima ćete skrenuti pažnju, pogotovo ako su dugačke i upadljive. Izaberite neke koje se uklapaju u vaš stil i odmah ćete videti razliku.

 

OFARBAJTE SE U OMBRE STILU

 

Kosa tamnija pri korenu sa svetlijim krajevima ne samo da zahteva manje truda oko održavanja, već je i moderan način da suzite svoje lice. Ovaj trik sa ombre tehnikom najbolje funkcioniše sa tamnijim nijansama.

 

NATAPIRAJTE KOSU

 

Natapirajte kosu na vrhu glave, jer ćete dodavanjem volumena na kosu smanjiti debljinu u licu. Lagano tapirajte češljićem sa širokim zubcima, a začešljajte ostatak kose da biste postigli prefinjeniji izgled.

 

“URAMITE” LICE

 

Ofarbajte tamnijim nijansama pramenove kose koji su vam tik uz lice, jer svetlije nijanse čine vaše lice još okruglijim. Zato, neka vam pramenovi najbliži licu budu nijansu ili dve tamniji od ostatka kose.

 

KONTURIŠITE LICE ŠMINKOM

 

Mat puder u kamenu koji je za nijansu tamniji od vašeg lica, može vam jako pomoći u vizualnom stanjivanju lica. Koristite ovaj puder za senčenje vilične kosti, nosa, čeone kosti, ali ne preterujte. Važno je da se gotovo ne primećuju konture, zato morate dobro da izjednačite boju četkom za puder.

 

VEŽITE KOSU U KONJSKI REP

 

Ako zategnete kosu u konjski rep, smanjićete okruglost svog lica. Ali, morate da znate da vam neće svaki rep ići u prilog. Bitno je da vam rep bude u visini vrha jagodica na obrazima da biste postigli efekat fejs liftinga. Obavezno dobro zaližite kosu da ne bi delovala neuredno.

 

STEPENASTO OŠIŠAJTE KOSU

 

Lagane duže šiške koje padaju sa strane će prirodno uramiti vaše lice, a slojevita kosa će stanjiti vaše lice. Obratite pažnju da ne prekratite šiške, jer ćete napraviti kontraefekat.

 

 

Mačkaste oči skreću pažnju sa okruglog lica.

MAČKASTE OČI

 

a88d5eaca2bb5bfa62617bf0826581b2Mačkaste oči će vam pomoći da vizuelno izdužite oči tako što ćete crnom olovkom produžiti liniju kapaka i podići oči na gore.

Tako ćete privući pažnju na uglove očiju i lice će vam delovati mršavije. Za dramatičniji izgled, nanesite i tamniju senku na kapke prateći prirodnu liniju očiju.

 

IGRAJTE SE RUMENILOM

 

Da biste izdužili lice, nanesite rumenilo u tri boje na vaše obraze. Prvo nanesite hajlajter na vrh jagodica, kremasto rumenilo na sredinu obraza i bronzer ispod toga.

 

Na taj način dobija se iluzija podignutih jagodica, zbog čega vam lice deluje zategnutije i mršavije.

 

PODEBLJAJTE OBRVE

 

Koristite olovku ili senku za obrve da biste postigli uglastiji oblik, jer će vam tako lice delovati uže. Uglaste obrve daju licu više kontura, zbog čega će vam lice delovati mršavije i privlače pažnju na gornji deo lica. Održavajte prirodnu debljinu obrva, jer ćete sa pretankim obrvama napraviti kontraefekat.

 

 

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka