Torta za dečiji rođendan

23. May. 2014.   //   Autor:   //   Roditeljstvo   //   No Comment

Centralni deo svake rođendanske proslave svakako je torta. Ona može biti voćna ili čokoladna, okrugla ili pravougaona, sa likom junaka iz crtanog filma, u obliku automobila, cveta. Danas se praktično sve može pretočiti u formu torte. U mnoštvu neodoljivih oblika i ukusa, veoma je teško napraviti izbor. Možete je napraviti sami kod kuće ili posao prepustiti majstorima poslastičarskog zanata koji su pravi umetnici kada je izrada torti u pitanju.

Creative-Birthday-Cakes-for-Kids

Izbor torte za devojčicu

Torta predstavlja glavni deo rođendanske čarolije, pa shodno tome budite pažljivi pri izboru. Dopustite deci da učestvuju u odabiru torte. Ukoliko Vaše dete ima nekog posebno omiljenog crtanog junaka ono će biti veoma zadovoljno ako se njegov lik nađe na rođendanskoj torti. Devojčice se najradije odlučuju za torte u obliku princeze, barbike, mede, kočije, dvorca, cveta. Torte za njih su najčešće u roze ili lila boji. Možete birati između voćnih i čokoladnih torti. Kako su deca veliki ljubitelji slatkiša čokoladna torta je za njih u većini slučajeva bolji izbor. Kako su deca u ranom uzrastu često alergična na orahe i drugo koštunjavo voće zahtevajte da ih torta za rođendan Vaše princeze ipak ne sadrži kako ne bi došlo do neželjenih alargijskih reakcija. Poslednjih nekoliko godina torte sa oblikom i ukusom sladoleda postale su pravi hit, naročito u letnjim mesecima.

 

Izbor torte za dečaka

Dečaci su nešto manje zahtevni od devojčica kada je izbor rođendanske torte u pitanju, barem što se spoljašnjeg izgleda tiče. Postoji nekoliko oblika koji će se sigurno svideti svakom mališanu. Torta u obliku fudbalskog stadiona, lopte ili automobila uvek je dobar izbor. I dečaci uglavnom više vole čokoladne torte. Bidite maštoviti kada je izbor torte u pitanju. Ipak je rođendan za Vašeg mališana poseban dan. Ukoliko se odlučite da sami budete majstor ne morate strogo pratiti recept koji odaberete, kombinujte filove onako kako mislite da će se deci svideti. Najukusnije torte uglavnom budu kombinacija više recepata. Potrudite se i oko dekoracije. U radnjama možete pronaći različite gotove jestive figurice kojima možete ukrasiti tortu. Ako pak i niste tako vešti u pripremi slatkih poslastica poručite u poslastičarnici Kinder, Milku, Čokoladnu ili Karamel tortu u obliku koje Vaše dete želi i nećete pogrešiti.

Neke zanimljive dečije rođendanske torte možete pogledati ovde.

O autoru :