6 grešaka koje pravite sa senkom za oči

19. Aug. 2014.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

5c0fd2dc429de66dbb5b323533884cfe_content_medium_noaspectAko treba izdvojiti jedan od kozmetičkih proizvoda koji mogu u trenu promeniti naš izgled, to je sigurno senka za oči. Bez obzira koristite li jednu nijansu, igrate li se s nekoliko, senčiteli oči, iscrtavate ih ili senku koristite kako biste izmenili oblik očiju, ono je sigurni adut koji obavezno morate naučiti koristiti.Sa tolikim izborom tekstura, boja i namena, vrlo je lako pogrešiti i ne iskoristiti senku u svoj njenoj moći. O čemu govorimo? Nastavite čitati…

1. Nemojte spajati boju očiju s bojom senke
Svaki će vam šminker reći kako senka ima najbolji učinak ako se koristi suprotna boja od boje očiju! Setite se kruga boja iz likovne umetnosti u osnovnoj školi i češće koristite boje koje se nalaze na suprotnoj strani. Primer, boja crnog vina sjajno će izgledati na zelenookim damama, jer su crvena i zelena komplementarne boje. Ljubičasta se preporučuje za smeđe, a bakrena za plave oči.
2. Nemojte zaboraviti posvetleti
Nezavisno o tome koristite li samo jednu boju ili više njih, senku obavezno morate posvetleti kako se ne bi videli grubi prielazi između boja ili između senke i kože. Za ovaj zadatak koristite četkicu!
3. Nemojte se ograničiti na aplikator
Mnoge senke ili palete senki dolaze s aplikatorom, ali on nije u pravilu uvek najbolje oruđe za nanošenje šminke. Koristite ga ako želite jači intenzitet senke, ali obavezno ga posvetlite četkicom. Aplikatori su takođe vrlo korisni ako nanosite mokro senku.

4. Nemojte nanositi senku nakon korektora
Senku uvek nanosite pre korektora ispod očiju jer će se ona malo razmazati i pokvariti sav vaš trud.
5. Nemojte preskočiti olovku i maskaru
4f2aa3d4e313e136584eb79023398220_content_medium_noaspectAko se volite decentnije šminkati, šanse su da ne koristite olovku za oči (kamoli tuš), ali time znatno utjičete na ukupni utisak. Probajte se ohrabriti i oči iscrtajte olovkom kako biste produbili svoj pogled i dobili intenzivniji izgled. Maskara je obavezna za uokvirivanje očiju – nju nipošto nemojte preskočiti!
6. Nemojte koristiti senku samo na kapcima
Senku možete koristiti umesto olovke za oči – treba vam samo pravo oruđe za nanošenje. Možete koristiti tanki vrh aplikatora ili tanku četkicu (obično je ukošen). Njime pokupite dovoljnu količinu senke i iscrtajte gornji kapak, kao da koristite olovku za oči. Ako koristite senku u nekoj intenzivnoj boji, poput tirkizne, ljubičaste ili plave, ništa vam više neće trebati osim maskare.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka