Najpopularnije frizure za proleće 2015

27. Jan. 2015.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Prolećnu sezonu po pravilu uvek obeleže nešto raskošnije frizure, koje naginju boho estetici s obiljem talasa u kosi, pletenica i neobaveznih punđica koje ukrašavamo raznim detaljima za kosu i cvetnim ukrasima. U nastavku pogledajte 4 trenda koja će sigurno dominirati!

Duga kosa

Ako je lepa i negovana, duga kosa može uvek da se nosi, i u svakoj prilici. Važno je naglasiti da kosa ne sme da bude predugačka jer onda gubi formu, kao i da boja treba da bude savršena kako bi joj se udahnuo život i kako bi izgledala što raskošnije. Ombre i preveliki kontrasti vise nisu u modi. Ovog proleća vraćamo se jednoličnoj boji s laganim senčanjem kroz celu kosu (ne samo na vrhovima) i toplijim nijansama. Nose se boho talasi, lagano prelomljeni kako bi se dobio utisak lepršavosti i kako bi kosa imala teksturu.

files

Polupodignuta kosa

Frizura koju će rado nositi devojke s dugom i poludugom kosom. Praktična je za dnevnu varijantu kada kosa ne bi trebalo da smeta licu, a uz neku šnalu, mašnu ili maramu može da izgleda vrlo glamurozno i jednostavno. Takođe, kosa se ne ravna, ali ako je potrebno može da se različitim proizvodima postigne jedan zaglađen i sjajan efekat.

files (1)

Bob

Bob je ove godine promenio teksturu te je jako važno da ima volumen. Popularne su tri varijante bob frizure: kosa koja je osušena prirodno bez sušenja, ali s dodatkom pene pa izgleda pomalo rokerski i neuredno, zatim jako isfenirana prema unutra s naglašenim volumenom kako bi izgledala što veće te treća varijanta (koju je teže izvesti u kućnoj varijanti), a karakteriše je jako isfenirana razbarušena kosa koja izgleda kao da ste stajali ispred ventilatora.

files (2)

Upletena kosa

Proleće nas dočekuje sa svim mogućim varijacijama pletenja kose, od onih klasičnih pletenica do atipičnih frizura kakve smo videli na revijama Donne Karan ili Chanela. Uz pletenicu će divno pristajati ukrasi u kosi pa možete oplemeniti frizuru ukrasnim cvećem kao što nam sugerišu Dolce & Gabbana ili ponekom ukrasnom šnalom.

files (3)

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka