Trend zime: ČIPKA

14. Dec. 2015.   //   Autor:   //   Moda, Odeća, Trendovi   //   No Comment

Ukoliko ste nekad mislili da je čipka previše pretenciozna i otmena, danas kada ste stariji i očigledno malo mudriji, čipku verovatno posmatrate na drugi način.

Čipka najbolje funkcioniše sa određenim stilom, ali i nakon određenog uzrasta. Moramo da priznamo da će devojka sa 16 godina nositi čipku potpuno drugačije od žene u 30 ili 40 godinama.

Dakle, čipka je u trendu i ove zime.  Dizajneri su poslali modele duž piste za zimu 2016 u vrlo bogatim i tamnim luksuznim tkaninama kao što su krzno, koža, somot i naravno teška luksuzna prozirna čipka.

Boje su odabrane mudro: crna je masivni trend ove sezone, ali i bela čipka ima svoj trenutak, dolazi u pomalo retro pank stilu. Čipka za zimu 2016 je veoma gusta i teška, sa velikim šarama, prozirna ili je vrlo delikatna. Čipka ove zime izgleda fantastično na dramatičnim večernjim haljinama, suknjama, ili u paru sa džemperima od kašmira, sa pletivom, sa dnevnim debljim i ugodnim odevnim komadima. Ne plašite se da ove zime sukobljavate stilove – polirano sa casual, svetlo sa tamnim, liksuzno sa šik komadima. Kombinovanje stilova daje određenu prefinjenost i svestranost garderobi.

Za večernji izlazak predlažemo:

Midi haljina od čipke, sa čizmama i dugim kaputom. Ne postoji ništa bolje od čipkane raskošne haljine za veče.

Za dnevni kežual izgled predlažemo

Suknju od čipke sa dugim debljim džemperom To je neverovatan način da se kombinuju luksuzno i svakodnevno. Za moderniji izgled možete pokušati da kombinujete čipku sa farmerkama.

Moda nikad ne prestaje da nas iznenađuje. Dok trendovi učine da se sve ponavlja i mislimo da više ništa nije novo, kako gledamo svake godine je sve drugačije. Fraza – “Nikad ne reci nikad” nikada nije bila istinitija nego u modi.

Tako da, razmislite da nosite čipku za novogodišnju žurku, onda tokom radnog dana u paru sa debljim štrikanim komadima, i zašto ne za večernji izlazak.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka