6 najlepših frizura za početak proleća

11. Feb. 2016.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

Svetski frizeri preporučuju ove jednostavne i romantične frizure za sam početak proleća 2016…

 

Pletenice

Pletenica sa trakom

Rastegljiva crna traka ovom stilu frizure daje odličan oblik. U ovom slučaju daje i romantični izgled.

Prvo stavite traku na kosu, a zatim ispletite od kose klasičnu opuštenu pletenicu i zavežite je gumicom. Kraj pletenice ugurajte nazad u traku i to je to. Ako primetite da vam kraći pramenovi štrče iz kose, slobodno ih zakačite ukosnicama za ostali deo kose ili samu traku.

ab296309b9fc2b6dde86fd42abacb2bd

Visoka pletenica sa natapiranim prednjim delom

Ova frizura je odlična za sve prilike; odlična je i za elegentan, ali i opušten izlazak.

Odvojite prednji deo kose, počevši od čela i uvijte ga na poveći samolepljivi vikler. Zatim taj isti deo kose malo natapirajte tako da dobijete poveće “brdašce” pa spojite taj deo sa ostalom kosom i vežite u rep. Ispletite od repa pletenicu. Na kraju izvadite polako vikler i taj deo kose učvrstite uz pomoć ukosnica kako se ne bi raspao.

New York, NY - Kerry Washington looks beautiful and put together as she arrives at The Late Show with Stephen Colbert. The brunette beauty was recently in the headlines after a crazed fan rushed at her with excitement in NYC as she was leaving Good Morning America. Fortunately, security stepped in and was able to protect a shaken Kerry. September 25, 2015, Image: 260092477, License: Rights-managed, Restrictions: NO Brazil, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI

Punđe

Punđa i šiške

Ako imate šiške, onda je ova frizura jednostavna kao i sušenje kose, ali i pravljenje najjednostavnije punđe na vrhu glave. Ako ipak nemate šiške, uradite trik koji je uradila i Kendal Džener – stavite ekstenzije za šiške. Izaberite ekstenzije koje su u boji vaše kose, koji ima trouglastu bazu i tri male šnale. Odnesite šiške u salon gde će ih vaš frizer srediti i namestiti u koju stranu da idu, kao i ošišati u odnosu na vaš oblik lica. Pre nego što ih stavite na glavu, malo natapirajte koren i stavite lak za kosu.

Los Angeles, CA - November 22 Kendall Jenner Attending 2015 American Music Awards - Arrivals At The Microsoft Theater On November 22, 2015. Photo Credit: Faye Sadou ., Image: 267468525, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

Punđa riblja kost

Ovo je riblja kost, visoka punđa… Odnosno odlična kombinacija ove dve frizure. Ovakav fazon frizure najbolje ide uz dugu i gustu kosu kao što je ima Ariana Grande.

Osušite kosu ravno i dobro je očešljajte i skupite u visoki rep, tačno na potiljku. Podelite rep na dva jednaka dela i jedan deo uvrnite i zakačite u neurednu punđu. Preko drugog dela kose stavite kremu ili sprej za stilizovanje i ispletite klasičnu riblju kost. Zavežite je na kraju i obavijte oko baze punđe, tako što ćete na svakih pola centimetara zakačiti po jednu ukosnicu kako biste je držali na mestu.

[Ariana Grande in the press room for 2015 American Music Awards - Press Room, Microsoft Theater, Los Angeles, CA November 22, 2015., Image: 267362190, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Elizabeth Goodenough/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Kosa sa aksesoarima

Jednostavna crna traka

Elegantni aksesoar za kosu koji smo mogli da vidimo mnogo puta na modelima tokom modnih revija je jednostavna crna traka. Zavezana oko baze niskog repa na reviji Oscar de la Renta-e, frizura dobija, nežnu, romantičnu i opuštenu notu samo zbog načina na koji je traka zavezana.

Oscar de la Renta New York RTW Spring Summer 2016 September 2015, Image: 259792468, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView

Okićena pletenica

Roze zlatni lančić koji je provučen kroz pletenicu Dženifer Lorens, prosto oduzima dah jer je savršeno elegantan i delikatan.

Ovo je način na koji možete iskoristiti stari lančić koji vam ne treba. Da biste ga osigurali u kosi, nemojte odmah krenuti sa pletenjem pletenice. Prvo podelite kosu na stranu i uzmite oko 5 centimetara kose iz sredine, sa prednjeg dela glave i zavežite je u rep sa providnom gumicom. Provucite lančić i njegov kraj provucite kroz elastičnu gumicu kako ne bi mogao da ispadne. Zatim skupite lančić i rep i uzmite još jednom dva mala dela kose i počnite sa pletenjem francuske pletenice.

5e2285632611e6aa200dda8c795d09b5

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka