Slatke i jednostavne frizure za svaki dan

22. Nov. 2014.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa   //   No Comment

U potrazi za frizurama pročačkali smo hrpu blogova i možemo reći da nas je većina oduševila! Za vas smo izabrali neke od njih, a vodili smo se time da frizure budu jednostavne za napraviti kod kuće, ali i takve da ih možete nositi svaki dan i uz svakakve kombinacije. Zašto ova jesen i zima ne bi bile malo posebne? A za to je dovoljno sasvim malo truda i vremena.

Podignute šiške

Bez obzira imate li kratke šiške ili malo duže, ova jednostavna frizura super je odabir ako vam smetaju na očima pa ih želite podići. Ovu slatku frizuru koju sami možete napraviti u par minuta pronašli smo na blogu abeautifulmess.com koji nas je očarao prelepim tutorijalima za kosu i raznim savetima. Konkretno, vlasnica ove ideje je Katie, a sve njene frizure i tutorijale možete pronaći ovde.

Podignite jedan deo kose od sredine prema gore (šiške). Kosu iza ovog dela lagano natapirajte kako bi postigli volumen. Prema tome kakvu kosu imate, na ovaj deo stavite gumicu ili ukosnice pa raspodelite na dva dela i čvrsto stegnite. Tako ćete na sredini glave dobiti mali podignuti repić (vidi sliku). Ostatak kose ostavite raspušteno, a pomoću figara napravite lagane i talasaste kovrdže. Na podignutu kosu možete staviti mašnicu ili ukosnicu koja će podignuti celu frizuru.

f6a00d8358081ff69e2016305b401b9970d-800wi f6a00d8358081ff69e2016305b3f6b1970d-800wi prva f6a00d8358081ff69e2016305b3f6b1970d-800wi druga

Pletenica sa straneVolite nositi pletenice? Mi obožavamo. Pletenica su jedna od frizura koja se može napraviti na milion načina, a uvek će izgledati efektno i lepo. Izabrali smo za vas frizuru s bloga abeautifulmess koju možete vrlo jednostavno napraviti sami.

Na jednoj strani glave izvucite malo deblji pramen kose. Ispletite pletenicu iz tog pramena. Započnite metodom riblje kosti, a nastavite plesti francusku kako idete prema dielu iza uva gde i završavate pletenicu. Skupite kosu u rep sa strane, stavite gumicu ili šnalu po želji.

Malo drugačiji konjski rep

Ako vam je dosadilo vezati rep uvek isto, evo malo drugačije ideje. Na blogu  hairromance pronaći ćete odlične tutorijale i objašnjenja za predivne frizure, a ovu sasvim jednostavnu možete napraviti kod kuće. Najbolja je za dugu kosu.

Stavite kosu u rep kao što bi to i obično napravili. Zatim uzmite pramen kose od repa i omotajte ga oko njega, a pričvrstite tankom ukosnicom. Zatim uzmite malo veći deo kose od repa i taj deo krenite vezati kao da želite zavezati rep, ali samo na pola. Dakle, nemojte povući gumicu skroz do kraja.

frbigponytailbow prva

Nakon toga, ovaj “rep” razdielite po sredini na pola (vidi sliku). Svaki od toga diela pričvrstite ukosnicom na svoju stranu i to u zaokrenutom obliku.

frbigponytailbow druga
Uzmite još jedan tanak pramen kose s repa i pređite njime oko sredine celog repa (vidi sliku 9 i 10). Pričvrstite ukosnicom.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka