Iskonturišite lice kao profesionalac

11. Jan. 2019.   //   Autor:   //   Make-up, Tutorijali   //   No Comment

Hajde da budemo realni, pored milijardu tutorijala o načinima šminkanja, naučiti kako da konturišemo i istaknemo delove lica još uvek može da bude nerazumljivo. Dakle, ako se i dalje borite da postignete savršeno iskonturisano lice, ne brinite! U nastavku ovog teksta ćemo tačno objasniti koje četkice za šminkanje treba koristiti, koje boje odabrati i gde staviti proizvode na vaše lice.
A ako ste više osoba * reči *, evo napisanog vodiča koji možete pratiti da biste dobili konture svojih snova …
KORAK 1: KONTURIŠITE SVOJE LICE.
Pre nego što počnete, obavezno setujte lice puderom u prahu posle nanošenja tečnog pudera. Čak iako imate suvlju kožu lica, ovo je bitan korak da bi mogli lepo da izblendate naredne proizvode u prahu koje ćete nanositi na lice.

http://www.seventeen.com

Savet: Kada birate boju za vašu konturu, idite sa bojom koja je više na neutralnijoj ili hladnijoj strani. Na taj način boja pomaže da se oponaša senka. Pomoću konturne četke, nanesite boju na mesto ispod jagodičnih kostiju, radeći kružnim pokretima.
Pobrinite se da deo proizvoda stavite u vašu kosu da biste izbegli bilo kakve oštre linije. Počnite tako što ćete četkicom sa vrha vašeg uha nagnuti četkicu prema uglu usana. Imajte na umu, što se više približavate uglu usana, lice će vam izgledati oštrije.
Ako želite da konturišete druge delove lica, ne brinite o menjanju četkica. Na primer, da konturišete nos, jednostavno držite dlake zajedno za definisaniju aplikaciju. Zatim napravite dve paralelne linije niz nos i u orbitalni luk kapaka.
KORAK 2: ODABERITE SAVRŠENI HAJLAJTER.
Prilikom odabira vrhunske nijanse, predlažemo da se odabere onaj koji ima isti podton i ima jednu do dve nijanse svetliju od vaše osnove.
Za ovaj korak ćete želeti da koristite precizniju četku za konture. Stavite boju na sredinu čela, vrh jagodičnih kostiju, malo na bradu. Ako ste konturisali deo nosa ili bilo koji drugi deo vašeg lica, stavite boju između osenčenih područja.

http://www.seventeen.com

KORAK 3: BRONZER ZA PREPLANULI IZGLED

Bez obzira da li tražite jače crte lica ili samo prirodno osunčano lice, bronzer sve to čini. Za suptilan letnji izgled, treba da napravite čuvenu trojku na licu. Osenčite deo čela skroz do korena kose da biste izbegli oštre ivice, pa iznad kontura i na kraju ispod viličnih kostiju. Ako želite nešto više primetno, potamnite malo vrh nosa, gde bi sunce normalno osunčalo lice.

http://www.seventeen.com

KORAK 4: RUMENILO ZA SVEŽINU LICA

Korišćenje rumenila je jedan plus korak da se vašem licu pruži još veća dimenzija. Da biste izgledali zdravo i rumeno , uzmite ružičasto, kajsijasto ili narandžasto rumenilo, a zatim upotrebite mekanu četkicu da ga nanesete od obraza pa sve do uha i početka kose.

Od vrha do dna, na obrazima treba da piše: hajlajt, rumenilo, bronzer pa konture.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka