Beli zubi i svež dah

14. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Nega tela, Zdravlje, Zubi   //   No Comment
Lep osmeh je važno sredstvo komunikacije, a za lep osmeh potrebni su lepi zubi. Za to je, baš kao i za zdravlje zuba i usne šupljine, obavezno prati zube i usnu šupljinu nakon svakog obroka. Pored raznih vrsta pasti za zube postoje sredstva koja imate i u sopstvenoj kući.

O tome koliko je zeleni caj koristan za naš organizam, verovatno ste već čuli. Između ostalih korisnih prednosti zeleni čaj štiti i vaše zube. Ispiranjem zelenog čaja pomažete zubima da se zaštitie od karijesa, jednog od glavnog uzroka neprijatnog zadaha.

Takođe možete i limunovom korom da protrljate zube. Tako se čiste naslage kamenca i izbeljujete njihovu površinu. Samo ne preterujte sa ovim postupkom, jer previše limunske kiseline može da ošteti zubnu gleđ.

Nakon što operete zube možete ih istrljati svežim listovima žalfije, za osvežavajući dah. Što se tiče listova, dobar je i svež peršunov list, preporučljivo je grickati listove peršuna jer povoljno deluju na gleđ, a plus toga otklanjaju mirise crnog i belog luka.

Jagode su takođe efikasne u izbeljivanju zuba. Izgnječite nekoliko jagoda, pa istrljajte zube, to će ih takođe izbeliti i osvežiti vam dah.

Za kraj – svima poznato sredstvo, soda bikarbona. Možete izbeljivati zube, samo pripazite da ne radite to često kako ne biste oštetili gleđ zuba.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka