Boja kose

7. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Lepota & Nega, Moda   //   No Comment
Postoji bezbroj nijansi farbe za kosu, ali ipak ne možemo uvek da “pogodimo” pravu boju, jer ne može sve lepo da nam stoji. Evo nekih pravila pri izboru boje:

  • Ukoliko imate prirodno tamnu kosu, tamne oči i jako tamne obrve, plava kosa nije pravi izbor za vas iz više razloga. Vrlo je teško pogoditi plavu nijansu na tamnoj kosi, najčešće nastanu žućkasto narandžaste varijante koje su najgora kombinacja za vaš izgled. Posvetljivanje kose traži stalnu negu i farbanje izrastka i samo ćete postići jeftin izgled kose, nikako prirodan.
  • Smeđa boja pristaje svima. Najlakše se održava i s njom se najlepeše postiže elegantan izgled. Ipak ako ste bledog tena, izbegavajte tamno smeđu boju, možete je osvežiti pramenovima, ali pripazite da se njihova boja upadljivo ne razlikuje od osnovne boje.
  • Crvena kosa nije za vas ukoliko imate problematičan ten i ako je vaša kosa suva i ispucala. Ona sama po sebi privlači poglede i zato je potrebno da bude zdrava. Takođe s crvenom kosom ne smete preterivati sa šminkom.
  • Crna kosa najbolje pristaje ženama maslinaste, tamne puti, bez izraženih podočnjaka. Inače, možda ni kompletan make-up neće biti dovoljan za svež i zdrav izgled celokupne frizure.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka