Pravilno nanošenje maskare

26. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Lepota & Nega, Make-up   //   No Comment

Sledi 15 trikova i saveta o tome kako pravilno naneti maskaru. Ako su vam trepavice predebele, ili su vam uvek nakon nanošenja neizbežne grudvice na trepavicama, možda maskaru nanosite nepravilno.

 

Kako naneti maskaru? Rasporedite nanošenje u tri koraka:

 

 

1. Okrećite četkicu sa leva nadesno pri korenu trepavica. Maskara koju prislonite blizu korena – a ne vrhova – daje iluziju dužine.

 

2. Povlačite četkicu od korena prema vrhovima, preko cele dužine trepavica.

 

3. Zatvorite oči i prislonite maskaru na vrh trepavica, pa ga provucite celom dužinom da biste uklonili eventualne grudvice.

 

 

Kako se koristi četkica?

 

Za neke su četkice prava gnjavaža. Ipak, make-up kozmetičarima su izvrstan izum koji trepavice savršeno razdvaja. Dakle, kako je nanosimo? Nanesite maskaru od korena trepavica. Zatim protrljajte četkicu kroz trepavice. Ne  zanimaju vas baš četkice? Rešite se zgrušavanja odstranjujući višak maskare s četkice – obrišite je vatom, to će sprečiti grudvice pre nego što počnete sa nanošenjem maskare.Probajte sa čistom četkicom. Pročešljajte trepavice čistom maskarom dok su mokre. Kad završite sa jednom maskarom, ne bacajte je u smeće, ili koristite neku staru, očistite je losionom za skidanje šminke, zatim isperite sapunom i vodom, pa je osušite. Održavajte je čistom i perite je uvek kada perete i svoj make-up pribor.

 

Ne izbegavajte maskare u boji. Osnovna pravila za maskare su jednostavna: crna odgovara svim tipovima, iako bi možda plavuše trebale biti pažljivije sa njom, uglavnom ne treba preterivati. Plavuše bi trebale odabrati za  dnevnu varijantu smeđu, a sa crnom  maskarom poigrati se za večernji/noćni look. Maskara plave boje učiniće plave oči još svetlijima, dok će ljubičasta izvrsno istaknuti smeđe oči. Najpopularnija  maskara koja je prodata u SAD-u je Maybelline Great Lash, prema statistikama kompanije Maybelline svakih 1.6 sekundi se proda po jedna Maybelline maskara!

 

Tanke i kratke četkice su najbolje. Tanjom četkicom možete dopreti do uglova očiju, dok sa onim kraćim možete bolje rukovati, sa više kontrole. Pre nanošenja maskare stavite puder na područje ispod očiju. Često se maskara razmazuje i ostavlja mrlje zbog masnih kremica za oči ili korektora.

 

ImageKoristite uvijač za trepavice. Uvijanjem trepavice dobijaju efekat kao da su šire i svetlije. Zagrejte uvijač toplim vazduhom iz fena 3-5 sekundi pre nego što ćete uvijati trepavice. Ipak, ne preterujte.

 

 Mit o uvijanju trepavica pre nanošenja maskare je čista izmišljotina. Trepavice možete uvijati i nakon nanošenja maskare, samo nakon što ste se uverile da se potpuno osušila. Nanosite maskaru cik-cak pokretima. Takvim pokretima četkice –  nećete imati grudvice. Za dramatični look, nanesite maskaru samo na gornje trepavice. Da bi vam oči izgledale šire, nanesite je i na donji deo oka. Ali maskaru nanosite laganim pokretima. Ne ide vam hvatanje donjih trepavica? Pokušajte ispod njih pre nanošenja staviti vaticu. Koristite  bezbojnu maskaru. One služe za nanošenje tankog sloja na trepavice i odvajanje pre maskare. Pokušajte, kad god imate malo više vremena za šminkanje, neće vam biti žao.

 

Želite duplo bolji look?

 

Samo se pobrinite da se prva boja dobro osuši, inače vam ne ginu one grozne grudvice. Ne vadite četkicu iz tube napred – nazad. Ovako će se zbog vazduha kojeg ugurate u tubu maskara brže osušiti i postati beskorisna. Da bi izbegle mrlje od maskare pokušajte saviti četkicu pod uglom od 90% , pa je tako nanositi. Pričekajte 5 sekundi pre nego što trepnete da ne bi obojile kapke.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka