Brže do duge kose

28. Apr. 2009.   //   Autor:   //   Kosa, Nega tela   //   No Comment
  • Ošišajte se, koliko god vam nelogično zvučalo, oštećena kosa raste sporo i ne izgleda nimalo dobro kad dobije na dužini, trud će vam inače biti uzaludan. Ošišajte kosu toliko kratko dok ne dobijete čistu zdavu vlas i onda možete početi.
  • Skraćujte krajeve 1-2 cm na savakih 8 do 10 nedelja. Tako ćete odstraniti ispucale krajeve i podstaći rast kose.
  • Da bi kosa brže rasla vlasište mora biti dobro prokrvljeno, da bi ste to postigli masirajte kožu glave. To možete raditi dok perete kosu i šamponirate, nekoliko minuta palčevima kružno masirajte vlasište, nežnim pokretima. To možete raditi i dok se opuštate u kupki ili gledate televiziju.
  • Uzimajte vitamine, najbolje je kroz ishranu uzimati namirnice koje su bogate A, B, C i E vitaminima. Dodatne vitamine iz pomenutih grupa možete uzimati i u obliku dražeja ili šumećih tableta, postoje i tablete koje su napravljene specijalno da bi pospešile rast i zdravlje kose, a možete ih pronaći u svim apotekama.
  • Dozvolite vašem vlasištu da diše, svakodnevno perite kosu blagim šamponom i mlakom vodom kako bi ste odstranili masnoću koja guši vlasište. Takođe dok puštate kosu da raste nemojte nositi, kape, marame, kačkete ili šešire.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka