Brazilska depilacija

7. May. 2009.   //   Autor:   //   Depilacija   //   No Comment

brazilska_depilacijaAko mislite da je depilacija izmišljotina modernog doba nametnuta ženama od strane muškaraca, varate se. Još u davno doba, Egipćanke su depilirale svoja tela i pritom se nisu zaustavljale na depilaciji nogu i pazuha. A dan  danas žene na Bliskom istoku smatraju depilaciju tela delom uobičajene higijene. S odstranjivanjem dlačica počinju u ranoj dobi tako da im ne predstavlja ništa posebno, već im je postala deo rutine.

U našem društvu depilacija nogu i bikini zone je više-manje uobičajena, dok od tkz. brazilske depilacije većina žena još uvek zazire i ne usuđuje se da proba. Zbog srazmerno male potražnje za takvom depilacijom, deblji kraj izvlače žene koje je praktikuju, jer je mali broj kozmetičkih salona gde je mogu obaviti.

129516Najčešća dva razloga zaziranja od brazilske depilacije su strah od bolova i nelagodnost pri pomisli da vam neko nepoznat ”petlja” po intimnim područjima. Što se tiče boli, vredi isto pravilo kao za depilaciju nogu – prvi put zaista boli, ali kasnije se naviknete i postane vam uobičajen tretman lepote. Onim ženama koje se stide, možemo samo reći da je to poseta slična poseti ginekologu – nemate ništa što kozmetičarka već nije videla.

 

Naravno, postoje i one osobe koje jednostavno smatraju da im to ne treba – depilacija bikini zone zadovoljava njihove potrebe. U svakom slučaju, za tu vrstu ogoljenja treba se odlučiti isključivo ako je vi lično želite. Razlozi tipa biću poželjnija muškarcima i prijateljica me nagovorila nisu pravi razlozi. Moramo istaknuti kako brazilska depilacija u svetu nije rezervisana samo za žene, praktikuje je i manji broj muškaraca. Da, oni koji glume u pornićima, reći će cinici.

Šta je zapravo brazilska depilacija?

Izraz skidajte se do kraja kada pričamo o brazilskoj depilaciji dobija potpuno novo značenje. Brazilska depilacija je frizura intimnog područja, tj. uklanjanje svih dlačica s tog područja uz pomoć voska i traka. Vosak se najčešće nanosi špatulicom i skida brzim potezom u smeru suprotnom od rasta dlačica. Kod većine tipova te depilacije ostavlja se mala linija pubičnih dlačica, pa se u slučaju uklanjanja apsolutno svih dlačica ponekad koristi naziv full brazilian wax. Moderna praksa stigla je do nas, pogađate, upravo iz Brazila po kojem nosi i naziv. Zanimljivo je da u samom Brazilu nemaju nikakav poseban naziv za nju, taj postupak nazivaju jednostavno depiliranje.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka