Stidne dlačice: Frizurice

9. Dec. 2009.   //   Autor:   //   Depilacija, O muškarcima, Sex   //   No Comment

. Kao i u svemu u životu i ovde treba primeniti onu mantru ‘manje je više’. A to se pre svega odnosi na frizuru.  Svaka žena uvek treba da ima frizuru i da ume sama da je održava. I to ne samo onu na glavi, već i onu nešto južnije. A možda i nužnije.

Drage moje , ako niste probale drastičnije uređivanje stidnih dlačica ranije, probajte sada. Uticaće na sve u vašem životu, ne samo na seks. Bićete lepše samoj sebi. Biće vam udobnije u određenoj odeći. I bićete opuštenije u seksu. On će primetiti i frizuricu a i vaše raspoloženje. Većeg afrodizijaka od toga nema.

Postoje dva osnovna načina za uklanjanje prirodnih ali nepoželjnih pojava u predelu međunožja. Jedna je naravno depilacija koju, osim za uklanjanje onih malja na samoj ivici prepona, nikako ne preporučujem da radite sami ako niste u tome stručni. Na žalost, kod nas se u mnogim mestima teško nalaze kozmetički saloni koji rade ‘all inclusive’ depilaciju, u svetu poznatiju kao brazilsku depilaciju, koja ostavlja samo vertikalnu crtu (širine po ukusu) na venerinom bregu.

Brazilska varijanta može i da ne ostavi ama baš ništa, a u taj nedostatak frizure, odnosno dlačica, je u mnogim drušvima poznatiji kao ‘Holivud’ ili ‘Jul Briner’ frizura.  Vosak može da izazove i razne nepoželjne reakcije na koži, rezultati prilično kratko traju kad se uzme u obzir uložen trud i vreme, a kućni depilatori se nikako ne preporučuju za prepone i međunožje. Iz tih i mnogih drugih razloga, preporučujem brijanje. Uostalom, lakše je za održavanje i možete po volji  da se igrate sa varijantama i oblicima frizurice.

Idemo korak po korak. Prvo osnove a onda prelazimo i na razne oblike:

1. Nemojte štedeti na materijalu.

Zbog jačine dlaka u tom predelu, brijač treba da bude kvalitetan, namenski i nov. Možete ga par puta koristiti i nemojte ga nikako koristiti za druge delove tela. Oni sa pokretnom glavom i više oštrica su najbolji i pomoćiće vam da brzo i kvalitetno izvršite zadatak svaki put. Takođe se preporučuje namenska pena za brijanje, mada ni one koje su namenjena za muškarce sa osetljivom kožom nisu loše. Ja lično najviše volim Gilletteove gel pene za brijanje i ‘rade’ posao već godinama. Krema mora da se nanese posle brijanja. Većina će vam preporučiti neki laki losion za telo bez mirisa i ostalih dodataka, mada ja najviše volim kreme za bebe. Ako može za bebinu guzu, računam da može i za ribicu.

2. Prvo skratite malje.

Pre brijanja pada jedno šišanje. Uokvirite i ošišajte dlake tamo gde želite da ih obrijete. Za ovo bi bilo najbolje koristiti neku manju mašinicu (ima sad pristojnih a jevtinih da se nađe) sa najmanjim graničnikom. Sa istom mašinicom i većim dodatkom možete preći i predeo koji nećete brijati skroz. Najlepše je kada dužina frizurice ne prelazi 1,5 do 2 cm ali to je već stvar ukusa. Ako nemate mašinicu, bez panike. Možete da se ošišate i makazama samo će biti potrebno malo više vremena.

3. Pre brijanja razmekšajte kožu i dlake toplom vodom.

Dakle, prvo tuširanje ili kupanje a onda brijač u šake. Biće i vama lakše i umanjuje mogućnost posledica kao što su iritacija kože ili urasle dlake. Kada ste dobro isprali sve gelove za tuširanje, šampone i ostalo, nađite udoban položaj i počnite. Nikako se ne preporučuje ni brijanje ni depilacija u toku menstruacije. To je, uostalom, savršena prilika da odmorite kožu u tom predelu

4. Tehnika brijanja.

  • Osnovni tipovi frizurica

Brijanje bilo kog predela tela se počinje prvo u pravcu rasta dlake. U većini slučajeva, to je na dole. Na ovaj način uklonite dlake sa svih željenih predela i uvek ispirajte brijač posle svakog povlačenja u toku brijanja. Kada brijete usnice, dobro raširite prvo jednu stranu pa onda drugu da ne biste zahvatili nešto što ne želite. Ponovo dobro isperite brijač i sada pređite sve ponovo u pravcu suprotnom od rasta dlake. Kada prelazite ovako, ako želite baš izbrijanu ribicu, blago povucite kožu na gore tamo gde brijete. Kada ste zadovoljni rezultatima i smatrate da ste završili, dobro isperite ceo predeo i osušite tapkanjem. Nikako ne trljajte obrijani predeo. (Bar ne sada.)

5. Obavezno mazanje.

Kao što rekoh, većina će vam preporučiti neki laki losion bez misrisa i drugih dodataka a ja kažem da je onaj Dr. Pavlović znao šta radi. Šta god da odaberete, dobro namažite svaki kutak i pustite kožu da malo diše pre nego što se obučete.

Frizurice:

Hoćete da iznenadite dečka za Dan zaljubljenih? Da se skinete posle večere i da ga zamolite da vas još jednom dirne u srce? U ono srculence koje ste pažljivo izbrijali baš tamo gde nije očekivao. Želite da budete zvezda večeri? Ništa lakše nego da definišete jednu lepu petokraku među nogama. Još ako je ofarbate u crveno, probudićete odmah i za navek jugonostalgičara u njemu. Sutradan će pevati Hej, Sloveni ceo dan na poslu i ni najmanje mu neće smetati što se svi čudom čude. (Za farbanje koristite kvalitetnu farbu, slab hidrogen, proverite da niste alergični i farbajte samo dlačice na venerinom bregu obavezno pre brijanja.) Ili ga možda niste dugo videli? Onda bih predložila da izbrijete jednu jasnu strelicu na ribici da ga uputi u pravom pravcu. Znate kakvi su muškarci sa uputstvima. Ponekad prosto morate da mu nacrtate. (Okrenite se i pogledajte muškarca dok ovo čita. Garantujem da prvi put u životu klima glavom ‘da’ na ovu kritiku.) Znam da sve ovo zvuči komplikovano ali nije, ni najmanje.

Postoje šabloni baš za to ali se u većem delu Evrope slabo nalaze pa ih ni kod nas nema. Uvek ima alternativnog rešenja. Evo kako ćemo. Znate one šablone od papira ili kartona kojih sada ima sve više da se nađe a posebno u vreme praznika? Da, mislim na one dečije i praznične. E, skoknućete do najbližeg hipermarketa, knjižare ili gift shopa i izabraćete neki po želji. Ili više. Naravno, možete i da napraviti svoj šablon. Na primer da za njegov rođendan odštampate (na debljem papiru) prvo slovo njegovog imena i od toga napravite svog šablon Kako vam se hoće. Ali gledajte da ne bude nešto baš preterano komplikovano i da vam se po veličini uklapa. Komplikovani dezeni će se teško prepoznati u tom predelu, mada nisu ništa komplikovaniji za izvođenje.

Uzele šablone? Odlično. Uzećete unutrašnji deo šablona, onaj koji ‘popunjava’ taj šablon. Izaberite jedan i dohvatite se ponovo one Pavlovićeve kreme od malopre ili neke slične, masne kreme. Namažite jednu stranu šablona i tom kremom ga ‘zalepite’ za stidne dlačice. U ovom slučaju je za brijanje najbolje koristiti neko ulje za brijanje ili kupanje umesto gela ili pene za brijanje jer vam treba preglednost. I sad – na posao. Dobro pritisnite šablon i jednom rukom ga sve vreme držite na mestu, a posebno ivice kada tuda prolazite brijačem. Opet, lakše je ako imate malu mašinicu baš za to. Pratite gore navedene korake, prelazeći brijačem u pravcu rasta dlake, ali se ne približavajte previše ivicama šablona. Kada ste ocrtali dezen, skinite šablon i vlažnom maramicom uklonite sa dlačica, koliko možete. Sad uzmite ponovo brijač i detaljno doradite dezen, ovaj put izbrijanjem, odnosno prelazeći brijačem u pravcu suprotnom od rasta dlake. I ne mora baš da bude savršeno. On, i kada se bude dovoljno približio da bi mogao da primeti nešto, sigurno neće misliti o tome da nađe neku falinku u dezenu. Više će se truditi  da ga impresionira tamo gde ga je izbrijana strelica uputila.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka