Greške pri šminkanju

8. May. 2009.   //   Autor:   //   Make-up   //   No Comment

Posle upotrebe ajlajnera, oči vam deluju sitnije


Gde ste se prešli: Uokvirili ste celo oko podjednako jakom crtom.


Šta je rešenje: Da bi vam se oko “otvorilo”, trebalo bi da na gornjem kapku izvučete jaču liniju. Povlačite je uz samu ivicu trepavica, idući od unutrašnjeg ka spoljnjem uglu oka. Manje pritiskajte kožu dok pravite liniju uz donje trepavice, i zatim je malo umekšajte parčencetom vate, ili četkicom koja se prodaje sa ajlajnerom.

 

Imate “prsten” oko usana


Gde ste se prešli: Oivičili ste usne olovkom koja je mnogo tamnija od njih. Ili je vaš ruž iščezao suviše brzo, a trag olovke se zadržao na svom mestu.


Šta je rešenje: Nabavite olovku u onoj boji koja je najsličnija boji vaših usana. Kada iscrtavate ivice, uvek krenite od ugla usana, a ne od njihovog centra. A zatim ih “popunite” olovkom, pa tek onda stavite ruž. On će se, zahvaljujući ovakvoj “taktici” duže zadržati, ili će bar s čitave površine nestati u isto vreme.

 

Vaše lice i vrat nisu u istoj boji


Gde ste se prešli: Verovatno ste upotrebili onu vrstu pudera koja vam uopšte ne odgovara. 


Šta je rešenje: Pođite do neke parfimerije, i isprobajte razne formule. Za vas će biti idealna ona nijansa koja vam se smesta “utopi” u kožu.

 

Trepavice vam liče na pauka, ili su zgrudvane

 

Gde ste se prešli: Ili ste preterali s količinom maskare, ili se ona osušila, i zato ne može  ravnomerno da se nanese. 


Šta je rešenje: Bacite maskaru čim prođu tri meseca otkako ste je otvorili, i kupite novu. Uvek protrljajte četkicu uz rub tube da biste uklonili višak maskare, i premažite trepavice jednom ili dvaput. Onda ih očistite od grudvica prolazeći kroz njih češljićem.

 

Na obrazima su vam ostale pruge


Gde ste se prešli: Stavili ste suviše rumenila na pogrešno mesto, ili ste koristili pogrešnu četku.


Šta je rešenje: Nanesite rumenilo samo na jagodice, koje su po prirodi najsjajnije, i malo ga razmažite u pravcu kose. Učinite to nekom većom četkom, koja je meka i ima dlačice nejednake dužine, a ne onom majušnom koja se prodaje uz rumenilo.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka