Razotkrivamo mitove o šminkanju

17. Apr. 2010.   //   Autor:   //   Depilacija, Lepota & Nega, Make-up, Nega tela   //   No Comment

Ne verujte svemu što čujete!

Da li mora boja senke uvek biti usklađena sa bojom očiju? Da li crveni ruž za usne pristaje svim ženama? Pitanja je bezbroj i svi znaju odgovore, ali da li su uvek  tačni?

Proverimo zajedno!

Zabluda: Puderom se mora prekriti celo lice

Istina: Svrha puder podloge nije promena boje vašeg lica, nego prikrivanje sitnih nedostataka na koži. Ako želite prekriti sjaj na bradi, nosu i čelu, puder mora biti iste boje kao vaš ten.

Zabluda: Crveni ruž za usne ne pristaje svim ženama

Istina: Crveni ruž lep je na svakoj ženi. Zavisno od podtonova: toplije nijanse crvene pristaju uz maslinaste nijanse kože, dok bledoj puti pristaju agresivnije crvene usne.


Zabluda: Korektorom protiv podočnjaka prikrivaju se i bubuljice

Istina: Kako biste prekrile bubuljice, potreban vam je antiseptik korektor, koji će ujedno i smiriti upalu. Ali, ukoliko je bubuljica veoma crvena, morate joj se suprotstaviti bojom. Zeleni korektor protiv bubuljica najbolje će prekriti crvenilo.

Zabluda: Puder u prahu namenjen je samo masnoj koži

Istina: Puder u prahu odgovara baš svim tipovima kože, a ima tri zadatka: učvršćuje make up, masnoj koži neutralizuje neželjeni sjaj, a suvoj koži vraća sjaj.

Zabluda: Senka uvek mora biti u skladu sa bojom očiju

Istina: Nema razloga da ograničite paletu na vašim očnim kapcima. A ukoliko zazirete od boja, posegnite za kontrastima. Boja senke više mora biti usklađena sa bojom odeće koju nosite, nego sa bojom očiju.


Zabluda: Sve žene moraju čupati svoje obrve

Istina: Ima sretnica koje imaju prirodno savršeno oblikovane obrve. Iako kozmetičari uvek ističu da obrve treba čupati, to zaista ne mora biti tako. Dovoljno ih je malo prorediti. Tako će bez velike agresije vaše oči dobiti lep okvir.

Zabluda: Čupanje obrva uzrokuje pucanje kapilara

Istina: Čupanje dlaka nije čak ni previše traumatično za kožu. Kapilari popucaju sa godinama, a ne sa čupanjem.

Zabluda: Depilacija nausnica voskom podstiče jači rast dlačica

Istina: To je, zapravo, jedina metoda kojom ćete se na duže vreme rešiti dlačica. Naučnici su dokazali da način odstranjivanja dlačica nema nikakve veze sa njihovom jačinom. Čak i drastična metoda, kao što je brijanje, ne pojačava rast. Vrsta depilacijskog sredstva ne utiče na jačinu, nego na brzinu ponovnog pojavljivanja dlačica.

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka