Brze dijete

4. May. 2009.   //   Autor:   //   Dijete, Mršavljenje   //   No Comment

Iako se brze dijete optužuju za jo-jo efekat, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, brze dijete su ipak vrlo popularne, jer se u samo nekoliko nedelja može izgubiti i do pet kilograma.

 

Ove dijete obećavaju gubitak pet kilograma u pet dana.

 

Brza dijeta br. 1.

 

* bananeTraje pet dana, a svaki dan se jede isto. 

 

* Doručak: Bilo koje voće osim banane 

 

* Ručak: jedna viršla i jedno kuvano jaje

 

* Alkohol, zaslađeni sokovi i mleko su zabranjeni, ali je nužan unos dva litra tečnosti, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

 

Brza dijeta br. 2.

 

Traje sedam dana, a predviđeni gubitak težine je 5 do 6 kilograma.

 

PRVI DAN:

 

Jede se samo voće, osim banana.Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. Sa tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica.

 

DRUGI DAN:

 

Jede se isključivo povrće, koje može biti sveže, kuvano i konzervisano, treba izbegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.

 

TREĆI DAN:

 

povrce540Jede se i voće i povrće, pripremljena supa: Iseckano povrće prelijte vodom i   kuvajte  na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.

 

ČETVRTI DAN:

 

Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mleko i supa pripremljena kao za prethodni dan.

 

PETI DAN:

 

Jede se supa, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svežih paprika tokom dana. Goveđi odrezak treba biti pečen ili kuvan. Ne sme se pržiti na masnoćama.

 

ŠESTI DAN:

 

Uz supu, 400 g govedine danas možete slobodno birati bilo koje povrće.

 

SEDMI DAN:

 

Ishrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamenite integralnim pirinčem. Dijeta se može sprovoditi kroz nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana između dve dijete. Alkohol, zaslađeni sokovi i mleko su zabranjeni, ali je nužan unos dva litra tečnosti, vode ili nezaslađenih čajeva.

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka