Riblja kost – ponovo u trendu

5. May. 2009.   //   Autor:   //   Frizure, Kosa, Moda, Trendovi   //   No Comment

Ova simpatična frizura je u modi ovog proleća, vrlo je jednostavno napraviti. Ako ipak ne znate evo nekoliko saveta i video:

 

Uzmete malo kose sa sredine glave skroz visoko i odvojite sa još po dva pramena  sa strane, kao za polu rep. Onda krenete sa ta tri pramena da pravite pletenicu, ali samo jedan krug.

 

Već kada dođe vreme za drugi krug, prebačeni pramen u sredini dopunite sa novim pramenom koji mu je najbliži, a potom to uradite i svaki naredni put sa pramenom koji ide u sredinu.

 

Znači, stalno dodajete novi pramen sve dok ne potrošite svu kosu, a potom završite pletenicu klasično. Ako kosa nije predugačka ili pregusta, lako same sebi možete napraviti riblju kost.

 

 

Ukratko:

 

 

1. Na vrhu uzmeš jedan pramen kose i razdeliš ga u tri dela.


2. Kreneš – desni pramen prebaciš nalevo preko srednjeg, a levi pramen na desno takođe preko srednjeg (ali i preko onog desnog kojeg si pre prebacila)


3. Na taj levi pramen dodaš novi levi koji prebaciš preko srednjeg, pa dodaš novi desni, pa prebaciš preko srednjeg, pa opet novi levi prebaciš preko srednjeg, pa novi desni prebaciš preko srednjeg…


I sve dok ne dođeš do vrata i ne uzmeš sve zalihe kose i na kraju pleteš do kraja običnu pletenicu zavisno od dužine kose.

 

 

 

 

 
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka