Kreme za mršavljenje

13. May. 2009.   //   Autor:   //   Celulit, Dijete, Mršavljenje   //   No Comment

Koliko zaista verujemo u dejstvo krema za mršavljenje?

 

Ne previše, reklo bi se.

 

Međutim većinu žena to ipak ne sprečava da probaju jednu ili dve kreme, posebno u proleće, kad počnu da razmišljaju o otkrivanju onih delova tela koji su preko zime bili pokriveni odećom i o dolazećem letu i kupaćem kostimu. Uprkos nepoverenju mnogo žene koje čak i nemaju problema sa prekomernom težinom ipak su spremne da plate od nekoliko stotina do par hiljada dinara kako bi se konačno rešile jastučića celulita i sa kože uklonile „narandžinu koru“.

 

Saznanje da je celulit prirodna pojava malo kojoj ženi pomaže da se sa njim pomiri, posebno ako zna da postoji rešenje. Velika su pomoć kreme za mršavljenje i kreme protiv celulita tj. kreme koje podstiču i ubrzavaju razgradnju masnih naslaga. Prvi rezultat tih  krema je glatka i zategnuta koža.

 

Retko koja žena će prvo pokušati da se suvišnih kilograma i celulita oslobodi pravilnom ishranom i rekreacijom. Lakše je potrošiti novac na nešto što nam donosi manje napora nego na rekreaciju u nekom fitnes centru ili na namirnice iz prodavnice zdrave hrane.

 

Ali na kraju ipak shvate da su u zabludi i da kremama za mršavljenje ne mogu da smanje telesnu težinu poput neke dijete. Rezultat tih krema je ograničen na pojedine delove tela gde pomažu njegovo oblikovanje i ublažavaju naslage celulita. Da bi smo i to postigli važno je da ih koristimo svakodnevno.

 

celulitNaslage masnog tkiva koje našem telu daju izgled kao da imamo „jahaće pantalone“ takođe neće nestati korišćenjem krema, a ne popuštaju ni pred najstrožim dijetama. Ovaj problem može se rešiti liposukcijom.

A prilikom izbora kreme uvek prvo pomislimo da je skuplje i kvalitetnije. To može, a i ne mora da bude tačno. Obično nije tačno kada je reč o sastavu kreme. Ali ako se proizvod lako umasira, jednostavnije se koristi i daje bolje rezultate tada ne pitamo za cenu.

 

I nemojte se prevariti da su kreme sa termo efektom delotvornije, jer to nije tačno. Ako zagrevanje kože uzrokuje širenje krvnih žila to ne znači da poboljšava dejstvo aktivnih materija „za mršavljanje“

 

Neću reklamirati kreme za mršavljenje jer ih na tržištu ima mnogo, ali evo par saveta kako da nanesete kremu koju ste kupili:

 

Dovoljni su vam dlanovi i prsti. Masaža će olakšati povratni tok krvi i dreniranje te tako poboljšati dejstvo kreme. Kremu nanosite svakodnevno od gležnjeva prema bedrima kružnim pokretima. Pokrenite mišiće unutrašnje strane bedara da bi ste podstakli cirkulaciju. Potom krenite sa eliminacijom masnoće tako što ćete sesti na stolicu, stopala staviti na pod, pa nogama pritisnuti noge stolice kao da ih želite razmaknuti. A da bi ste podstakli dreniranje jedan dlan stavite iznad, a drugi ispod nadkolenice i pritiskajte. Isto ponovite i sa bedrima. Preostaje vam još da poradite na oblukovanju svoje guze – lezite, oduprite se o pod ramenima i stopalima, pa podižite karlicu stežući guzu. Zatvorenim šakama masirajte od bedara ka guzi.

 

I na kraju savet, ako se odlučite za kupovinu neke kreme zapamtite da ćete najbolji rezultat ipak dobiti ako iskombinujete svkodnevnu upotrebu kreme, redovnu rekreaciju i pravilnu ishranu.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka