Kreme za samopotamnjivanje

10. May. 2009.   //   Autor:   //   Kozmetika, Solarijum, Sunčanje, Zdravlje   //   No Comment

v130004p0Ove kreme su daleko najbezopasnije, dok ultravioletni zraci (bilo pod uticajem sunca ili solarijuma) duboko prodiru u kožu i tamo mogu da prouzrokuju dugotrajna oštećenja, kreme za samopotamnjivanje prouzrokuju samo  hemijsku reakciju, koja se odigrava samo na gornjem sloju kože. Zbog toga boja iz tube brže bledi, odnosno kada se gornje, obojene ćelije u procesu obnavljanja koze raspadaju. To je otprilike posle tri do četiri dana.

 

Ako želite da održite svoju boju morate kasnije ponovo da se namažete. Razumno je ako koristite specijalnu kremu za lice i jednu za telo. Boja za lice je intenzivnija. Boja za telo se nanosi kao losion ili sprej.

 

Kreme za samopotamnjivanje često imaju neprijatan miris. Njihov miris ne smeta baš svima, ali je mnogima ipak odbojan. Na nesreću, upravo je taj sastojak neprijatnog mirisa onaj koji će vašoj koži dati toliko željenu  preplanulu boju. Štaviše, što je miris kreme za samopotamnjivanje neprijatniji, to ona sadrži više sastojka za tamnjenje kože i rezultati su brži i uočljiviji. Jedno rešenje jeste da umesto kreme koristite losion za samopotamnjivanje. On nema toliko sastojaka neprijatnog mirisa. Morali biste češće da se mažete kako biste dobili ten kakav želite, ali se makar ne biste "gušili".

 

Postoji još jedan način da rešite problem, a to je da u kremu za samopotamnjivanje dodate malo neke mirišljave kreme za telo i da se mažete tom mešavinom. Tako ne samo da ćete prilično brzo dobiti željenu boju već će vam i koža veoma lepo mirisati, daleko od onog što vas je u startu odbijalo od kreme.

 

Naravno, uvek postoji i opcija da se ipak naviknete na to da vam je koža zimi svetlije boje (baš kao i svima) i da na taj način uštedite na kremama – nije da su baš džabe, a za održavanje željenog tena neophodno je da ih redovno koristite.

 

Pravilna upotreba kreme za samopotamnjivanje

 

  • SELF_TANNING_BENEFITS_visuelPre nego što nanesete kremu ili losion za samopotamnjivanje neophodno je uraditi piling lica i tela. 

 

  • Ako tamnite lice morate kupiti losion za samopotamnjivanje koji je namenjen za lice, jer je svetlije nijanse i laganije teksture od losiona za telo.

 

  • Nakon pilinga koža je glatka i boja svuda ravnomerno prijanja i tako ćete izbeći ružne fleke i linije.

 

  • Bolje da postepeno tamnite kožu jer će tako boja biti mnogo lepša i prirodnija, a to ćete postići ako losion za samopotamnjivanje pomešate na dlanu s mlekom za telo (ili kremom ako tamnite lice) i onda nanesete.

 

  • Efekat je lepša boja, a i hidrirana koža.
O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka