Rukavice za proleće

11. May. 2009.   //   Autor:   //   Lifestyle, Moda, Trendovi   //   No Comment

Izložba rukavica na početku proleća, kad joj vreme nije!?

 

Pogrešan zaključak.

 

Za rukavice Evice Milovanov Penezić uvek je vreme, njeno ime je sinonim za ovaj modni detalj u Srbiji, a kako stvari stoje njeno carstvo dezena, boja, duha se širi.

 

Evica ne dizajnira rukavice ona priča priču čiji kraj se nikada ne zna. Ponese je koža, pokrene je ideja i ona pliva u najmanjem modnom carstvu, na par kvadratnih centimetara stvara poeziju, skulpturu, autentičnost.  Njene rukavice nisu, samo, odevni predmeti, Evica više od deset godina pokušava da stvori novu, Penezić rukavicu.

 

 

 

 

 

 

 

 Izložba otvorena ove nedelje u Etnografskom muzeju u Beogradu potvrđuje autorkinu potrebu i potragu za nečim novim. Rukavica je korset, rukavica su bermude, morske zvezde, ukrasi za ruke bez očekivanih detalja… Rukavica vezena  srmom na tradicionalan način namenski su rađene za Etnografski muzej, kao i one sa poentlasom. Deo izložbe najavljuje sezonu jesen-zima, a rukavice živih boja sa detaljima leta namenjene su lepim danima koji predstoje.

 

Aktuela izložba je šesnaesto Evičino samostalno predstavljanje, učestvovala je na preko pedeset grupnih izložbi, medju kojima su i Oktobarski i Majski salon, pojavljuje se na Beogradskoj i Sarajevskoj nedelji mode, izlagala je i na sajmu u Dizeldorfu. U editorijalima poznatih modnih časopisa Evicine rukavice su deo stajlinga, a njen rad obožava i poznata španska dizajnerka Agatha Ruis De La Prada.

Evica Milovanov Penezić je skromna žena sa pregršt značajnih nagrada i izložbom koju, ako vas put nanese u Beograd, svakako pogledajte.

 

Izvor

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka