Salce na struku kao garancija uspeha

10. Jul. 2009.   //   Autor:   //   Celulit, Dijete, Mršavljenje   //   No Comment

 

Žene nešto jačeg obima snažnije su, lakše se nose sa stresnim situacijama i imaju bolji ekonomski status

Iako su uzan struk i velike grudi već godinama i na veliku muku brojnih pripadnica lepšeg pola u trendu, ovakve proporcije izgleda baš i nisu toliko idealne. Bar tako misli Elizabeth Cashdan sa univerziteta u američkoj državi Juti.

 

Hormoni koji ženu čine fizički jačom i izdržljivijom, a time i debljom u struku ujedno utiču i na njenu sposobnost da se bolje nosi sa stresom, poručuje ova naučnica. Naime, stresne situacije bolje će podnositi žene koje imaju cilindriičan oblik tela, za razliku od onih koje imaju telo u obliku peščanog sata.

 

Isto tako, istraživanja pokazuju da žene širom sveta uglavnom imaju takozvani cilindrični oblik tela. Razlog je hormon testosteron, zbog kog se kod žena povećao i obim kukova, a žene su tako postale izdržljivije, snažnije i s izražajnijim takmičarskim duhom.

 

Zanimljivo je da u Japanu, Grčkoj i Portugaliji, gdje su žene ekonomski nezavisnije, muškarci cene uži struk, dok se u nekim nezapadnjačkim društvima u kojima se od žene očekuje da više radi uglavnom više ceni širi struk.

 

Izvor: ŽenskiCafe

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka