Trend: Tri boje – PLAVO

9. Sep. 2009.   //   Autor:   //   Moda, Trendovi   //   No Comment

Zimska sezona nezamisliva je bez nekih nijansi koje su tu baš uvek. Crna se ne treba ni spominjati, jer je konstanta, sivi i smeđi tonovi takođe, no posebno nas vesele plavi tonovi koje su neki od dizajnera pripremili kao pravu jesensko/zimsku poslasticu.

Ne mislimo pritom na tirkizno plave nijanse već na, tamno plave tonove: pariški plavu, kobaltnu, tonove koji imaju primese sive pa se polako prelivaju ka zelenom.

Dizajneri su se igrali i intenzivnijim tonovima. Frida Giannini za Gucci je celu kampanju nove sezone bazirala na razbijanju crnine (tako svojstvene toj kući) upravo plavim, jačim tonovima, pa krznena bundica ulazi u modnu istoriju zimske sezone 2009/10.

Večernje haljine koje u sećanje prizivaju duh nekih prošlih vremena odlično će pristajati uz bledu put, a meki uski sako od baršuna u tamno plavim tonovima može biti vaš saveznik kojeg ćete bez problema kombinovati sa većinom garderobe. Kod plavih tonova zanimljiv je njihov tonalitet odnosno intenzitet istog pa tako ako nosite nešto bež ili smeđe u kombinaciji sa plavim tonovima.

Zavisno koju nijansu plave imate, poigrajte se. Ilustracije radi, uz malu sposobnost vizualizacije, sigurni smo kako možete zamisliti bež svilene pantalone ili suknju koja se nosi uz bluzu dubokih tamnih nijansi plave koje gotovo počinju prelaziti u crno. Kod plave su bitne nijanse, ali i teksture tkanina. Izbegavajte samt i igrajte se što luskuznijim i podatnijim tkaninama poput svile koja će biti idealna za slaganje večernjeg outfita.

I ne ustežite se od kupovine kaputa u plavim nijansama (naravno, pod uslovom da imate klasični crni u ormaru) kojeg bez problema možete nositi uz crninu. Priče o nekim preprekama kad je u pitanju mešanje diskutabilnih kolorističkih parova ostavite za sve one koji se ne usude. Ko zna možda zabrljate, ali bitno je probati.

Izvor: moda.hr

O autoru :

Osnivač i admin sajta Šminkerka